Kamikazekanin

Jodå det är hon allt, lilla Anki. Skulle plocka upp henne från andra sidan kompostgallret, som spärrar av köket och vardagsrummet, och när jag fått upp henne i luften i armbågshöjd så tar hon ett språng rätt ut och slår nästan huvudet i datorbordet. Var först rädd att hon skulle ha brutit något men hon vandrade omkring på datorbordet som ingenting efter att ha suttit i mitt knä ett tag. Men det tröttnade hon på och vandrade helt sonika över tangentbordet för att hoppa ner i knäet igen. Väl där började hon gräva i min tröja och när det inte hjälpte (för att bli nersläppt) så valde hon att kissa på mig istället. Säg vad man vill men mina kaniner vet precis hur de ska göra för att jag ska låta dem vara ifred. För det är inte det minsta trevligt att sitta i nerkissade kläder eller låta det torka in i möbler och golv bara för att ha dem kvar så de förstår att det inte är lönt att göra så någon mer gång.

Kom på att jag inte har lagt in några bilder här på mina pälsbollar. Får se om jag kan ordna det imorgon för nu ska jag nog gå och lägga mig.

Förbättring

Har lyckats få i mig lite mat nu så jag kommer väl förhopningsvis att vara någorlunda normal imorgon. Alla tycker att jag borde ligga och sova för att friskna till men då kommer jag ju inte att sova något i natt. Så jag sitter med WoW istället och har dingat 67 för ett tag sedan. Köpt mig riding skill 150 också så nu kan jag ta mig fram snabbare än med min lvl 40 mount. Men jag har inte köpt någon ny häst ännu eftersom jag vill ha en get istället. Dock orkar jag inte slösa guld på att få bättre rep med Ironforge så jag köra battlegrounds istället för att samla ihop marks till en strids get. Inte många marks kvar, fattas "bara" 5 från AB och 26 från WSG. Men jag lägger nog ner spelandet snart och försöker äta lite till innan jag börjar plocka iordning det sista innan Hans föräldrar kommer imorgon.

Sjuk

Det blev inget jobb inatt. Blev så dålig igår att jag inte kunde äta utan att få upp maten igen. Känner mig lite bättre idag efter att ha sovit hela natten men jag täkte pröva att äta nu igen och se om det går något bättre. För jag mår egentligen långt ifrån bra, så typiskt att sånt här ska hända när Hans familj kommer ner imorgon. Visst ville jag vara ledig när de är här man absolut inte på detta viset. Får hoppas att jag blir bättre till imorgon i alla fall.

Gnäll

Så bra gick det att sova länge idag. Fyra timmars sömn och nu kan jag inte sova något mer eftersom jag mår riktigt dåligt. Vet inte vad det är men det känns som om jag ska vända ut och in på magen. Får väl sitta här en stund och se om det går över.
Kollade mailen nu och de har hört av sig från Mac Forum. Först tänkte jag att det kanske var så att de redan konstaterat att det inte gick att göa något med ipoden men nehe då. Enligt dem påstår Applesystemet att det inte är någon garanti kvar på min Ipod (köpt 2006-12-06) så nu vill de att jag ska ta mig ner till dem omgående med kvittot så att de kan ta en kopia på det. Kunde de inte ha gjort det när jag var där i måndags samtidigt som jag lämnade in ipoden? Och varför skulle det inte vara någon garanti kvar?!

Tänkte att jag kunde spela lite WoW men inte ens det gick något bra. Den veckliga underhållningen av servrarna är inte klar men skulle varit uppe 13:00 enligt den sista nyhetsuppdateringen. Det är verkligen inte min dag idag. Registrerade knappt att Hans gick hemmifrån i morse så det måste vara något stort fel som är trasigt på mig.

Matematiska problem

Sitter och klurar på vilken uppgift jag ska välja som redovisningsuppgift i mattekursen jag läser nu. Har fastnat lite för jämförandet mellan areor i en graf samt spridningen av en epedemi. För den som har tillgång till boken är det uppgift 1 respektive 11 i Matematik 3000 kurs D (gymnasie- och komvuxutgåvorna har samma uppgifter om jag inte minns fel). Men även uppgift 19 och 22 är av intresse (graderingsmått på mätsticka till cylindrisk tank samt hastighets- och avståndsrekomendation för att motverka bilköer). Tror att jag kanske borde göra som så att jag börjar en bit på alla fyra uppgifterna så får jag därefter se vilken jag vill gå vidare med. Har ju så gott som över en vecka kvar innan uppgiften ska lämnas in.
Men just nu vill jag hellre hem till Hans och vara med honom en stund innan han ska till skolan. Aja, om två timmar så...

Sällskap

Ovanligt nog sitter jag här och är trött igen. Men nu har jag Emma som sällskap fram till klockan tolv i alla fall. Vi sitter i receptionen och äter knäck och toblerone.

Fick sovit några få timmar i morse innan jag sprang iväg till frissan vid lunchtid. Sedan bar det iväg till biblioteket och därefter till Mac Forum för att lämna in min Ipod. Förhoppningsvis tar det inte allt för lång tid innan de inser att de inte kan göra något med den utan att jag får en ny istället. Vill hur som helst ha den innan jul så jag har något att göra på vägen till och från London och Sälen.

Religionsfrihet? Knappast

När tron går för långt...

Nallebjörn

Glimrande guld

Var inte så farligt med nattköret som jag hade befarat. Blev lite mer pill och springande men det gick rätt bra ändå. Så nu är allt klart så när som på lite disk som ska plockas bort från konferensen och fördelning av tidningar. Har inte med mig någon bok att läsa sista timmarna men jag såg att en gäst hade glömt Fugelsangs 13 dygn i rymden efter 14 år på jorden. Jag har ju inte läst ut boken jag har lånat av Jimmy så jag kanske kan kika lite försiktigt i det exemplar som ligger här när garnet till mitt nuvarande mössprojekt tar slut.
Emma och jag har varit och shoppat gemensama julklappar idag och Oma ska så vitt jag vet följa med upp till Sälen efter jul. Så till henne har vi köpt ett par helmysiga tumvantar med fuskpäls på ovansidan. Till det tänkte vi sticka en matchande mössa och halsduk i gråmelerat eko-garn. Jag står givetvis för mössan medan Emma knåpar ihop halsduken. Om hon däremot vetat hur mycket smidigare det är att göra mössor på "mitt" sätt hade hon ratat halsduken.
Opa har vi inte köpt något till ännu men vi har några idéer som kan slå väl ut om vissa faktorer stämmer enligt våra beräkningar. Men teknisk utrustning kan man nästan aldrig lita på så jag har inte så stora förhoppningar. Fick tag på en födelsedagspresent till mamma också och det känns oerhört lättande. Att det alltid ska vara så svårt att ge henne saker. Men där får allt paketshoppande ta slut, resten kommer införskaffas i London.

Jag kan redan nu avslöja vad jag kommer få i julklapp. Emma drog med mig till Tribe så fick jag kika ut ett navelsmycke i guld. Hittade ett i 14k med sex vita stenar samlade runt en färgad sten (som en blomma) som jag tyckte jättemycket om och som det dessutom var 50% rabatt på nu. Men givetvis hade de bara storlek 12 kvar och det är för stort. Så det blev ett lite dyrare (dock inte så mycket som originalpriset på det andra) smycke i 18k guld med en större hjärtfomad och färglös sten. Men allt det här vet jag ju förstås inget om ;)

Tillbaka på jobbet

Nopes, det blir garanterat inte en bra natt. Känns redan som om jag varit uppe hela natten och dessutom krånglar Night Audit så jag måste köra programmen från teknikrummet vånngen nedanför. Fungerar inte det får jag dra ut papprena manuellt.

Chefen undrade om jag kunde jobba extra de två veckorna som jag är ledig. Men om ingen tar två nätter för mig nu i helgen kommer jag absolut inte att orka med att jobba extra nästa vecka. Så här trött har jag inte ens varit sista natten de andra två veckorna. *ge mig en säng om två dygns sömn*

Förstörd

Känner mig helt förstörd. Har inte fått sovit så bra de senaste dagarna och nu när jag äntligen har kunnat sova två timmar i sträck så är jag tvungen att gå upp till jobbet. Jag är inte särskilt glad nu kan jag säga. Och imorgon ska jag klippa mg mitt på dagen och därefter borde jag väl komma iväg och lämna in min ipod. Nej, någon ordentlig sömn lär det inte bli de kommande 36 timmarna heller.

Misse liten

Då skapar jag en ny kategori att lägga mina blogginlägg i: Katt. Var och tittade på lilla missen igår och fy 17 vad söt man kan vara! Inte ens en vecka gammal och pojkvännen föll som en fura för henne. Så nu ska han bli kattägare nästa år när hon har vuxit till sig. Vi tog med kameran men det blev tyvärr inga bilder tagna. Får kanske ny bilder senare av nuvarande ägaren. Hans har inte riktigt kommit på om han tycker om namnet Xeros eller om hon ska få heta något annat. Nuvarande namn var tydligen Zerous.

Julbord

Igår var vi på julbord på Skansen Krona. Vi var 30pers som åt gott och sedan körde den ökända julklappsleken. Av någon anledning lyckades jag plocka på mig två paket i första omgången men i andra var det ingen som tog paket ifårn mig. Jag fick heller inte plockat på mig några nya jag heller. Så i slutändan stod jag  där med mina två paket innehållandes en receptbok för smårätter och ett paket med fyra rödmelerade klotljus. Ljusen bytte jag däremot bort mot en rosa sopskyffel. Tyckte jag var ett riktigt smart drag för då slipper jag köpa en egen sedan att ha i källaren. För där nere blir så stökigt varje gång jag hämtar up nytt hö till kaninerna.

Hans har gått härifrån för en liten stund sedan så jag kanske skulle ta och göra mig iordning nu. Fick sms från ett ex igår som tydligen är i Göteborg nu. Vet inte riktigt varför men jag gick med på att fika med honom idag. Vilkoret var förstås att han bjöd =P

Mer jul, ge mig...

Nu är alla skruva lösa i huvudet mitt. Har satt igång en julskiva och stökar omkring här hemma på allvar nu. Julpyntet sparar jag några veckor men min variant av adventsljusstake är riggad, ljusgardinen i köket är på plats och de omtalade röda gardinerna är på väg upp. Tror dessutom att jag behåller elljusstakarna ett år till istället för att köpa nya. De har dugt i alla dessa år så då klarar de en jul till. Var på IKEA och köpte svarta julgranskulor men blev lite ledsen för att de svarta julbockarna var slut. Hoppas att de får in fler eller att jag hittar något liknande på annat håll. Ska väl få tag på en amaryllis imorgon också att sätta i min stora glasvas på golvet. Sedan ska vi på årets första julbord och därefter kanske en tur till Liseberg.

Gardiner och pynt

Nu har jag fått tvättat julgardinerna. Egentligen är det bara helt vanliga gardiner i rött med svart och guld i ett oregelbundet mönster. Såg tyget på Panduro (var det förra året?) och föll som en fura för det. Hans och jag hade det som helt vanliga gardiner när vi bodde i Johanneberg, förmodligen de dyraste gardiner jag någonsin ägt. Men här i lägenheten i centrum kan jag inte ha dem i sovrummet eftersom fönstret är för litet pga snedtaket runt om. I köket skär de sig mot det groteskt fula plastgolvet som är rosarött. Så då återstår bara vardagsrummet som är inrett i blåa nyanser och då passar sig inte knallröda gardiner. Så mina fina gardiner blev förpassade till julgardiner istället. Är tre meter tyg i vardera länga så jag har en stor dubbelfåll längst ner. Vill inte klippa av dem eftersom jag vill kunna använda dem om jag flyttar till något med högt i tak. Vilket är lite intressant för som det är nu är gardinerna för långa så jag får fålla om dem igen. Tycker inte om att sy för hand.

God morgon

Så var man vaken igen. Första maskinerna tvätt är igångsatta och själv är jag helt iordninggjord med kläder och smink och sitter och dricker Brämhults apelsinjuice (har silat den först, tycker inte om juice med fruktkött).
Blev ju utkastad från WoW i natt så jag tänkte fortsätta där jag slutade igår så att jag får rensat ut lite grejer och quests. Sen blir det till att köra ett varv till i garderoben och se om jag hittar ännu mer kläder att skänka bort. Än så länge har jag fyllt mer än en halv stor blå sopsäck med kläder som ska ges bort. Tycker det är så synd att sådant man inte använder bara ligger och aldrig används. Bättre att göra sig av med det och samtidigt hjälpa andra som inte har det så gott ställt.

Så kan det gå

Jaha, satt och wowade och så dog internet vid 03:30 någon gång. Verkar fungera utmärkt nu dock. Har suttit och tittar på Sunshine och broderat under tiden. Var ju inte direkt såhär jag hade planerat den här natten utan jag skulle ju ligga och sova nu och gå upp klockan sju. Så jag går väl och lägger mig nu istället och försöker sova två tre timmar innan jag ska upp och tvätta klockan åtta. Natti natt.

Misstag

Det blev ingen träning. Blev så trött vid fyratiden och lite illamående så jag tänkte att jag kunde sova 1½ timme innan jag var tvungen att åka. Men nehe då, vaknade strax innan klockan tio. Så nu är jag rätt pigg men inte hjälper det mig för att plugga. Har svårt för att minnas något när jag pluggar på natten även om det går bra just när man sitter där och räknar. Så nu sitter jag med WoW istället och grindar rep med Sporeggar i Zangarmarsh. Egentligen har jag en barnslig förhoppning om att det ska droppa Jaggal clams med en Shadow pearl innuti. Har efter fyra dropps fått en Golden pearl dock. Men de två jag hade sedan innan har jag inte lyckats få sålt så det är ju ingen inkomstkälla att hoppas på. Får fortsätta mitt dödande av träskvarelser och hoppas på det bästa. På plussidan kan nämnas att när jag blivit honored med Sporeggar kan jag köpa mig en rätt bra dagger. Bättre än min Lobotomizer i alla fall. Men som alltid är det tungt att byta ut sin epic gear mot blåa saker.

Tusan också! Nu dog jag för att mobbsen hann spawna medan jag skrev här.

Liten tok

Haha, såg en så söt sak nu att jag bara var tvungen att gå ifrån matteboken:

Mordor och Meriadoc ligger i en hög och sover. Peregrin är rena rama adrenalinbomben och gräver runt i spånet. Så helt plötsligt kommer han galloperandes från andra sidan akvariet med en massa små höstrån i munnen och helt oförsiktigt slänger det på sina bröder som lugnt sover vidare. Så nu ligger de där och snusar under ett tunt täcke av hö och lite spån.

Tveksam

Har precis varit och handlat och funderar nu på om jag ska gå på träningen ikväll eller om jag ska stanna hemma och få klart det jag har kvar i matten. Ligger ju en bra bit efter och det är bara två veckor kvar nu. Är ju så att säga rätt viktigt att jag får (minst) godkänt på kursen om jag ska kunna läsa vidare på matte E så jag åtminstånde har behörighet när jag söker till högskolan nästa år.
Får se hur jag gör. Börjar jobba med det nu så får vi se hur långt jag kommer.

God morgon

Härlig ny dag med ruskväder och väta. Hade tänkt knalla in till stan och leta ny adventsljusstake och kanske äta lunch med mamma. Men vädret motiverar mig inte så värst mycket idag. Kanske stannar hemma och pillar lite med städning och broderier. Har ju lovat Emma att byta knappar på hennes kappa så jag får väl göra det också så hon kan få tillbaka den någon gång.

Har byggt om lite i köket också. Fick mig ett ryck sent igårkväll så nu står kaninburen i köket och ovanpå står gerbilernas akvarium. Tänkte som så att när jag har köpt kompostgaller så kan jag ha ett galler som dörrspärr ut till vardagsrummet och då kan burdörren vara öppen dygnet runt så att Althalus och Anki kan hoppa in och ut som de vill. De verkar redan nu gilla arrangemanget för burdörren står öppen nu och de va bara ute en sväng innan de hoppade in igen och la sig. Anki tyckte även igår att det var oerhört roligt att krypa in under burluckan (som öppnas neråt) och putta den uppåt som om hon försökte stänga den.

Okunskap

Kaninmamma

Ja, gigantisk var ju ett nytt sätt att beskriva en dvärgvädur på...

Hobbyelektrikerns återkomst

Nu har jag fått upp lampan över köksbordet. Fick köpt en ny stickontakt på Clas Ohlsson och pillade ihop en förlängningskabel som är minst sagt för lång. Men det är inge idé att kapa till bra längd eftersom kroken i taket hänger fel. Ska flytta den när jag målar om taket och sätter upp nya tapeter så kabeln får vara som den är sålänge: två meter för lång och ihopknölad och samlad med ett buntband. Morfar och morbror skulle skratta åt mig om de såg det och nästan omgående erbjuda sig att göra det bättre. Kanske lika bra att skarva kabeln sedan istället för att ha en förlängningsenhet.

Nu ska jag ner i källaren och hämta upp lådan med julsaker. Får nästan köra gardiner och dukar i tvättmaskinen en sväng innan jag sätter upp allt sådant nästa vecka. Eller ja, det mesta kommer väl upp på söndag redan eftersom jag lär vara för trött nästa vecka när jag jobbar.

Får inte föra honom ur landet

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article1296488.ab

Ta en sväng förbi Aftonbladets artikel som är länkad ovan. En man i Indonesien som har en ovanlig åkomma men vårtor över hela kroppen. Att han ens kan leva med de händerna den stackaren, kan inte vara mycket finmotorik kvar i dem. Jag saxar en bit av artikeln:

"- Vi kommer inte att ge amerikanska läkare tillåtelse att föra ut honom ur landet, säger Lily Sriwahyuni Sulistyowati, talesman för hälsoministeriet, till Warta Kota Daily.

- Människor som Dede som lever i små byar vill inte tas därifrån, speciellt inte för att ta blodprov. Byfolket vägrar vanligtvis ge blod till utländsk forskning, säger hon."

DE kommer inte ge tillstånd att den drabbade får föras ur landet för behandlig enftersom folk VANLIGTVIS vägrar att ens ge blodprov. Människor som den drabbade vill inte tas därifrån. Jaha? Men har någon frågat Dede (som han heter) vad han vill? Nu vet jag att man inte ska tro blint på vad som skrivs i tidningar och dylikt. Det kan ju vara så att Dede själv inte vill ha hjälp, för om han hade velat det och förvägrats av högre makt så hade de inte varit sena med att skriva något i stil med: "Svårt sjuk man vägras behanling av regeringen." Ja, man får helt enkelt läsa det som serveras en, tycka synd om personerna det gäller och sedan glömma det eftersom 50% av det som skrivs mycket väl kan vara sälj prat. Så synd att man inte kan lita på vad som berättas för en.


Klarvaken

Var ett tag sedan jag skrev nu. Vaknade halv fem och kunde inte somna om så jag gick nyss upp och satte mig vid datorn istället. Hans ligger fortfarande och sover och ska inte upp fören om en timme.

Nämnde ju att Hans funderade på att skaffa katt och att en av hans kompisars katt precis har fått ungar. Han har nu tittat ut en hona vid namn Xeros som vi ska åka och hälsa på på söndag. Sedan får vi se om det blir en misse eller ej.

Katt?

Fick ett sms från Hans strax efter klockan två i morse som löd så här:

"Blä för dig och XX. Ligger och funderar hur det skulle vara och ha katt igen..."

Vad XX hade gjort va inte svårt att lista ut. Han har katt och igårkväll var vi hemma hos honom och åt pizza och tittade på film innan jag rusade iväg till jobbet och Hans var kvar i några timmar till. Men jag kunde inte fatta vad jag hade med saken att göra. Fick ringa och fråga och det var tydligen mitt fel eftersom jag inte hade katt men likväl husdjur. Kunde knappt hålla mig för skratt när jag sedan såg att han loggade in på MSN efter att vi lagt på och skickade mig en massa länkar till annonser om kattungar på blocket. Lite intressant är det dock att innan jag åkte från Hans nu ikväll så fick han reda på av en kompis att hennes katt hade fått ungar idag. Sammanträffande eller ett omen?

Snabbt som ögat

Den här natten har gått riktigt fort trots attt jag itet haft så mycket att göra. Mest bara suttit och läst min bok, för närvarande är det Tempelriddaren som avverkas. Har läst den några gånger innan men tyckte det var lika bra att beta av alla fyra böckerna innan man ser första filmen nu till jul. Har riktigt stora förväntningar på filmerna om Arn (för det skulle väl bli två?). Älskar böckerna men när jag läste Vägen till Jerusalem för några dagar sedan så kom en tanke över mig. Något med sättet att skriva om kvinnorna i boken (på många ställen) fick det att verka som om de var av ringa värde. Men å andra sidan är det mycket mer tilltaget i berättandet i den adnra boken. Så det är nog bara jag som funderar för mycket på morgonkvisten.

Nu ska jag hem till Hans igen, bara svängt förbi en snabbis hemma för att sköta om mina pälsklingar. Ska bjuda på pojken på middag i kväll och överraska med kladdkaksinspirerade chokladmuffins.

Ruggig lördag

Kylan verkar ha övergett oss men det är nästan kallare nu eftersom fuktigheten har kommit tillbaka. Är riktigt ruskigt ruggigt ute idag.
Åkte hem till Hans i morse efter jobbet. Tog en kort sväng förbi McDonalds och köpte en frukostmacka med varm choklad. Va riktigt gott men spetsen på min tunga är sönderbränd pga allt för varm dricka. På måndag tänkte jag ta en sväng förbi den nya Dahls Bakeshop som har öppnat vid Lilla Bommens busshållplats. Gick förbi där nu ikväll och de öppnar 07:30 på vardagar och det blir perfekt för mig som slutar jobba då. Kul att testa lite olika frukostalternativ. På måndag gör det heller inget om jag äter ordentligt eftersom jag har satt upp tvättid direkt på morgonen när jag kommit hem. Tänkte att jag kunde sova en sväng efter det eller helt enkelt vara vaken resten av dagen och lägga sig tidigt istället. Får se vad jag orkar med.

Dimma

Hade tänkt visa er en bild på hur fint de har draperat turbåtarna som ligger här i hamnen med ljusslingor. Men tidigare i kväll var det så molningt att stadsljusen lyste upp himlen för mycket och nu ligger dimman rätt så tätt så det blir inga bra bilder alls. Får hoppas på bättre väder imorgon.

Sitter fortfarande med samma tuggummi i munnen. Det har inte ens tappat smaken ännu.

Matleverans

Denna gång fick jag sovit så gott som oavbrutet efter att jag lagt mig i morse. Hann slänga i mig en macka innan jag la mig vid halv nio och sova ända tills Hans ringde och väckte mig sstrax innan klockan sju på kvällen. Efter det låg jag och slöade i sängen en hel timme till innan jag orkade pallra mig upp. hade lätt kunnat sova tre fyra timmar till.

Hans har precis gått härifrån. han höll mig sällskap så här mitt i natten och kom med mat eftersom jag inte hann äta innan jag gick hemmifrån. Så vi satt här och mumsade på hamburgare och pratade och hade trevligt. Har inte träffat honom sedan i söndags. Men när jag slutat jobba idag så ska jag hem till honom och sova där istället.

Är en sensationell natt för den som inte visste det. För jag sitter nu och tuggar tuggummi för förstå gången på strax över åtta år! Jag slutade med det när jag fick min tandställning och när den väl var borta så höll jag mig ifrån det. Har dock vägt fördelarna mot nackdelarna och insett att eftersom jag jobbar natt och ändå äter lite så borde jag hålla koll på tänderna (salivproduktionen är nedsatt under natten trots att man är vaken).
Känns rätt intressant att sitta här och tugga. Hans var av den åsikten att det skulle inte ta mer än två minuter fören jag hade svalt tuggummit av gammal vana. Tji fick han...

Inga spöken

Har överlevt ännu en natt utan att märka av några av spökena som de andra i personalen tjatar om. Går inte en dag utan att någon ur morgonpersonalen frågar om jag har sett spökena ännu. Skulle inte förvåna mig det minsta att de reagerar på ljud som jag tycker är helt normala för en båt. Lite svårare är det att förklara de fysiska saker som har hänt. Å andra sidan jobbar vi på en båt och en sådan rör sig. Även om man inte alltid märker det så flyttar inredningen på sig. Att några bleck i köket "oförklarligt" skakar till han bero på en mängd olika saker som säkerligen är hur enkla som helst att förklara med hjälp av friktion och sådant där annat fysikaliskt som jag är alldeles för trött för att minnas något av. (Den enkla sanninen är också att hälten av det jag lärt mig om fysik kommer jag aldrig minnas utan hjälp oavsett hur pigg och utsövd jag är.)

Göteborg update

Kom till jobbet och där stod ett kuvert med texten God Jul XXXXX. Undrade vad det var och till min stora förtjusning hade jag ett likadant kuvert adresserat till mig som låg i mitt fack. Det innehöll ett häfte åkbiljetter och ett häfte entrébiljetter till Jul på Liseberg. Ibland blir man bra bortskämd av att jobba inom Lisebergskoncernen. Så nu har man fått årets första julklapp, mer än en månad i förväg.

Ni vet väl att Liseberg öppnar för julen imorgon klockan 16:00? Lördag och söndag har parken öppet från 13:00 och stänger 22:00 alla tre dagarna.

Julbelysningen i stan tänds officiellt först den 7 december, men såg igår kväll att kronorna som hänger som julbelysning på Kungsgatan är på plats. Det var de inte på morgonen.

En shot adrenalin tack

Har inte fått sovit något bra idag heller. Funderar på om det kan bero på att jag har ätit frukost de senaste två dagarna när jag kommit hem från jobbet. Får testa imorgon och se om det blir bättre utan att äta. Men det är ju inte lätt att sova gott med en knorrande mage som skriker på mat.
Hoppas att det blir lugnt i natt för jag är nästan helt slut redan. Hoppade över träningen idag också bara för den saken skull trots att jag bestämt mig för att jag verkligen måste ta tag i det. Annars kommer jag ju bara att ta längre tid på mig att komma vidare med fäktningen. Borde träna mer på slagen och framför allt fotarbetet när jag är hemma också. Urk, jag borde verkligen ta och pallra mig iväg till gymmet imorgon också så lat som jag har varit de senaste tre veckorna.

Revenge of the Si... breakfast

Mohahaha, nattens jobb hämnas hårt med hjälp av en lyxfrukost som hette duga. Nygrillade majskolvar och färsk majspanini med keso som pålägg. Allt detta toppat med ekologisk mellanmjölk. Groteskt gott!
Kunde inte låta bli att vänta tills Hemköp i Nordstan öppnade klockan åtta så jag kunde köpa lite mat till ikväll. Sen råkade jag bara komma på att det finns nybakat bröd på Hemköp (jämfört med Willys hemma där jag annars handlar) och det gick inte att undgå all nygjord färdigmat som doftade gudomligt i halva affären. Funderade först på att köpa med mig en bit kyckling eller (något som såg ut som) baconlindad fläskfilé. Men jag tyckta att majsen dög bra som frukost så får det bli falukorv till middag sen.
Lite roligt också att jag ringde mamma medan jag stod på låset vid Hemköp. Sekunderna efter att hon hade svarat såg jag henne komma gåendes från parkeringshuset på väg till jobbet. Kul att träffa henne också och prata av sig lite snabbt.

Dagens tanke: Är min ekologiska mjölk förpackad med ekologiska metoder i en ekologisk förpackning och transporterad till affären på ett ekologiskt sätt? Om inte - hur mycket nytta gör det då?


Brist på intelligens och hektiskt slit

Ja här har inte blivit mycket skrivit i natt. Har haft fullt upp med att skriva adresser på nära hundra kuvert (för hand) och stoppa innehåll i dem. Haft ett jäkla sjå med Fidelio också. Först vägrar den skriva ut kvitto för mig och med en annan gäst vägrar den skriva ut rätt kvitto. Så nu låter jag allt sådant vara tills morgonpersonalen kommer om två timmar så får de ta hand om det istället. Mailen strular den med. Fattas bara att hela systemet kraschar *peppar peppar*
Har över hälften av alla kuvert kvar och jag har inte ens varit nere och börjat ställa iordning i konferensen. Tur att allt annat är klart så att jag slipper tänka på det också. Ja då öppnar vi nästa Power King och tränger undan tröttheten någon timme till.

Trög start

Så segt det är idag (natt kanske man borde säga). Somnade inte fören någon gång efter klockan tio i morse. Vid tolv körde en av grannarna igång emd en slagborrmaskin. Gick inte så överdrivet bra att försöka sova då kan jag meddela. Inte fören efter fem fick jag någon timmes enhetlig sömn utan att vakna stup i kvarten. Så halv åtta var det bara att gå upp och göra sig iordning innan jag kilade iväg till Willys och köpte färdig mat att värma på jobbet. Fast maten står i kylskåpet för inte har jag haft tid att äta den ännu. har börjat bli lite lugnare nu men jag får kanske vänta tills restaurangen har stängt.

Eller, nej... Jag slänger in min mandelfisk i micron på en gång. Blev ju jättehungrig nu bara för det.

Lyxhotell

För er som gillar lyxhotell kommer här en liten artikeln (snarare bildspel) om några av världens lyxigaste inkvarteringar. Lyxhotell

Och visst är de fina, men jag föredrar nog den här nyheten. Tycker idén är rolig och framför allt har de gjort ett bra jobb med att behålla strukturen av det gamla fängelset. Att personalen dessutom bär fångväktarkläder gör det ju så mycket roligare. Lyxhotell i all ära. Men lyxhotell med en speciell upplevelse är snäppet vassare. Ta en titt på Liberty Hotels hemsida och avgör själva om faciliteterna rättfärdigar priset.

Blockerade sidor

På jobbet igen. Är väl ingen som blir förvånad över det. Än mindre förvånande är det att snön naturligtvis lyser med sin frånvaro trots det lovande snöfallet i morse. Men julskyltningen expanderar hela tiden...

Sitter inne på iFokus-sajterna som vanligt och skulle gå in på relationer när datorn skrikande vägrar släppa in mig. Har ett program på datorerna här på jobbet som blockerar oönskade sajter och tydligen har de senaste sexdiskussionerna på nämnda sida gått lite till överdrift (enligt programmet, vi andra har jättekul med alla frågor fram och tillbaka). Verkligen synd tycker jag för nu kan jag ju inte läsa minsta lilla på sidan.

Juleljus i snön

Så har snön äntligen kommit till Göteborg. Små fina flingor singlar knappt märkbart ner från hela himlen nu när jag gick hem. Mer märkbart var deras existens på marken eftersom de kyliga veckorna har tömt marken på all stadsvärme. Det är en sån där typisk morgon där jag vaknar, går upp och märker att det snöar/har snöat och rusar tillbaka in i sovrummet och hoppar upp och ner i sängen av förtjusning och skriker "det snöar det snöar!"
Vilket inte fungerar så bra idag eftersom jag har varit vaken hela natten och min säng är tom på folk att väcka. Hans är redan i skolan dessutom så det hade inte fungerat även om han sovit här i natt.

Julbelysningen och -dekorationen börjar komma upp på allvar nu också. Första kransarna är upphängda i taket i Nordstan, butikerna börjar få upp julgranar och girlanger och allt mer av stadsbelysningen har kommit upp. NK hade dessutom spärrat av trotoaren utanför för att hänga upp sitt granris med belysning runt NK-emblemet. Satt papper för skyltfönstret också så de har redan börjar rigga iordning med julskyltningen. Undrar vad det blir för tema i år.

Hoppas att det kommer mer snö under dagen utan att det töar bort så jag får vakna till en fin vintervärld i eftermiddag.

Småsaker som gör en sur

Ryckte in extra i städet i torsdags och fredags som bekant. Tyckte allt gick smärtfritt ända tills en annan i städet påpekade att strumporna jag hittade kvarglömda i ett rum på fredagen inte hade lämnats av gästen som sovit där. Utan nämnda gäst hade klagat över "att hitta gamla strumpor på rummet." Och eftersom jag städade rummen på andra våningen själv dagen innan så fick jag automatiskt skulden. Sånt händer och det är ju inte så mycket mer med det. Men jag kunde verkligen inte släppa det och när jag satt uppe så tidigt i lördags morse så kom jag på att det var ju bara att kolla städlistorna om vem som varit inne i rummet senast. Eftersom jag inte ens minns att jag skulle ha städat sagda rum under torsdagen funderade jag allvarligt på att knalla in på jobbet även om jag var ledig för att kolla upp saken. Men jag lyckades hålla mig hemma hela helgen.
Fast det första jag gjorde när jag kom hit igårkväll för att gå på mitt pass var ju förstås att slänga mig på pärmen med de gamla städlistorna och kolla upp saken. Och visst hade jag rätt! Jag har fanimej inte varit inne i det fördömda rummet på flera veckor. Dessutom hade det stått tomt i över en vecka sedan det sist hade en gäst. Vilket i sin tur betyder att den dagen det städades så jobbade jag natt och personen som la skulden på mig har själv städat rummet.

Dagens I-landproblem, jag vet. Men att bli "anklagad" för att inte utföra sitt arbete rätt känns väldigt tungt (särskillt när strumporna låg så förbaskat väl synliga). Det är en sak om man vet med sig att man missat något för där kan man inte mer än lära sig av sitt misstag. Men när det slängs upp i ansiktet på en inför flertalet andra arbetskollegor och man själv inte får ihop det...

Miss

Fått en kommentar om mitt inlägg gällande "da Vinci koden." En länk till en del av musikstycket fanns ju i artikeln, vilket jag hade missat totalt. Tack för upplysningen, ska lyssna på det när jag kommit hem. Sitter som vanligt på jobbet nu och datorerna här har inte begåvats med högtalare.

Här har det inte hänt så mycket under helgen för övrigt. Mest legat och sovit. Måste försöka få ledigt två kvällar nästa gång jag jobbar eftersom Hans föräldrar och syster kommer och hälsar på. Vore lite roligare om jag kunde vara med dem än att ligga och sova på dagarna när de är här.

Besöksrekord

Har som mest haft fyra unika besökare (mig själv borträknad). Vet inte vad som har hänt men 89 personer har trillat in på bloggen idag! Tack så mycket och hoppas ni hittade något av intresse. Välkomna tillbaka.

Fars dag

Kom inte i säng fören klockan åtta i morse så jag är lite lagom seg just nu. Mamma och pappa skulle kanske komma och hämta mig efter de har varit och grattat Opa. Hoppas att de tar lång tid på sig för jag orkar verkligen inte göra iordning migsjälv just nu. Kanske om en halvtimme eller två.

Vad i?!

Sökte jobb på ZooZity som skulle öppna här i Göteborg nu under vintern. Som av en händelse tänkte jag kolla nu om det hänt något på deras hemsida för innan har det bara stått "skicka ansökan hit och dit" ungefär. Döm av min förvåning att där nu finns grunden för en komplett sajt, men att det står att affären ska öppna i Malmö! Vad har jag missat?! Betyder det att det inte blir någon butik i Göteborg och att jag ska sluta hoppas på en anställning där? Högst förvirrande.

da Vinci-koden på riktigt?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1216846.ab

Haha, undrar om det är bluff och båg eller har de faktiskt hittat något av värde? Låt mig få höra det påstådda musikstycket så ska jag ta ställning sedan. Har slutat lita på allt vad nyhetsrapportering heter för ett bra tag sedan så ge mig mer bevis tack!

Kaniner kaniner!

Har varit dålig på att motionera Althalus och Anki den senste veckan eftersom jag inte varit hemma ens en timme varje dag. Så nu är de inte lite glada åt att jag har släppt ut dem i köket. Försökte stå vid köksbordet och leka hobbyelektriker så jag kunde sätta upp min kökslampa. Vilket gick rätt bra om man bortser från att de två små monstrena inte ville låta mina ben och fötter vara ifred. Althalus praktiskt taget valde att bosätta sig på min ena fot medan han åt ur matskålen med pellets som jag hade ställt fram. Anki har dessutom lärt sig att hoppa upp på stolarna och av någon anledning sitter de båda just nu och slickar på kylskåpet. Får nog ta en titt på vad de kan ha hittat för något.

Fick en lustig idé i morse angående kaniner också. Har ju varit sugen på att köpa en holländare eller en annan lite större ras längre fram i tiden. Men när jag satt med min quick knit i morse så tänkte jag att hur fula jag än tycker att angorakaninerna är, så skulle det vara intressant att ha en så man kan ta tillvara på ullen och få eget garn att pyssla med. Efter lite efterforskning nu ikväll har det dessutom visat sig att ett enda djur ger tillräckligt med ull för att producerat en kofta i damstorlek. Jag är ju inte direkt inne på så stora arbeten så några mössor eller halsdukar skulle det nog kunna bli. Men det är ju ett gediget jobb och lära sig spinna tänker jag inte göra i första taget utan det får bli att lämna ullen till ett spinneri i sådana fall (hittat ett som är KRAV-märket och tar emot angoraull). Men mer tänkande, ekonomi och efterforskning krävs. Tror mina små pälsklingar vill ha mig för sig själva ett bra tag till dessutom.

(För den som undrar hur det slutade med kökslampan kan jag meddela att det gick jättebra - ända tills jag såg att uttaget i köket är av en helt annan sort än i övriga lägenheten och att jag färför har köpt fel stickkontakt.)

London och Sälen

Så trött. Hans och jag la oss och kollade på film efter vi hämtat mina föräldrar i morse ich efter det la vi oss och sov en stund. Hans gick väl hem till sig vid ett-tiden medan jag fortsatte att ligga helt avdäckad i sängen fram till klockan sex. Mamma och pappa körde alltså hem mig nyss eftersom de ändå skulle gå på Starlight express på Scandinavium nu.

Men så till saken:
Hans och jag hade plaanerat att åka till London i en vecka över nyår. Tyvärr gick det inte så bra eftersom hotellen vi kunde tänka oss att bo på inte hade rum över nyårsnatten. De hade alla andra sex nätter utom just 31/12 - 1/1. Så vi ska åka 27-30/12 istället. Ska bli riktigt kul. Vi har ju bara pratat om det i snart tre år och ingen av oss har varit i London innan.
Dessutom ringde mamma för någon dag sedan när de var nere i Turkiet. Min morbror hade hört av sig och sagt att han hade preliminärbokat hotell/stuga i Sälen 27/12 - 4/1 för 20 personer. Visst vi är redan bortresta de första dagarna där men de undrade om vi ville komma upp i efterhand. Visst tyckte vi och började kika på färdmedel. En knapp timme senare hade vi bokat tåg till Malung den 31/12 06:02. Planet från London landar 30/12 20:55 =)
Så vi hinner komma hem, sova några timmar och sedan iväg igen. Det här kommer bli det roligaste på länge...

Tidig morgon

Nu är klockan sju och jag har redan varit vaken i fyra timmar. Vaknade av någon anledning vid tretiden och kunde inte somna om så efter att ha legat och vridit och vänt på mig i en och en halv timme fick jag nog. Gick och hämtade min quick knit, satte mig i sängen och fortsatte göra klart mössan som pappa ska få på söndag i farsdagspresent. Nu är mössan så gott som klar. Ska bara prova den på Hans när han har vaknat innan jag syr ihop toppen på mössan. Tog lite längre tid att göra den här mössan om man jämför med de andra två jag har gjort. Men jag skyller på Hans eftersom jag var tvungen att titta på honom lite då och då nu när jag satt där i sängen. Han är så söt när han ligger och sover. Sedan vågade jag inte röra mig så mycket för att jag var rädd att jag skulle väcka honom.

Jaha ja, man kanske skulle ta en runda i duschen så vi kommer iväg och hämtar föräldrarna från flygplatsen sedan. Måste hinna förbi Shell också och tanka på vägen upp.

Opa 72år

Har nyss kommit hem till Hans efter att ha varit på födelsedagskalas för Opa som fyller 72 idag. Fick god smörgåstårta och smarrig rulltårta till efterrätt. Vågade inte pröva någon av de andra kakorna som hade bakats. Tror i och för sig att jag inte hade orkat trycka ner någon av dem ändå. Fick dock med mig några bitar av båda smörgåstårtorna och rulltårtan hem så Hans fick smaka lite han med eftersom han var hemma. Över lag en trevlig kväll. Men jisses vad trött jag är nu.

Har  jobbat idag också. Skulle ju vara ledig men av någon anledning tackade jag ja igår till att hoppa in extra i städet idag. Ångrade mig lite smått i morse faktiskt. Ibland är man för dum för sitt eget bästa. Men å andra sidan gick den där ångern över rätt fort när jag fick den glada nyheten att alla timmar jag har på dagtid räknas som övertid/mertid eller något sådant. Det viktiga är inte vad det heter utan att jag har dubbel lön på dagtid räknat från min timlön jag har på natten. Vilket är rätt trevligt om man jobbar en hel dag extra. Var faktiskt inte så svårt efter den upplysningen att sedan tacka ja till fyra extra timmar i morgon också. Fast jag behöver inte gå upp så tidigt som idag. Börjar inte fören klockan 12.

GRATTIS!

Stort grattis till lillasyster Emma som idag klarade sin körkortsteori med bravur!


image2

Glass är gott

Ja så här såg det ut i söndagskväll innan jag kilade iväg till jobbet. Söt pojke ligger i min säng och äter mumsig chokladglass från Ben & Jerry's.
Misstänkte att han skulle bli lite tjurig om jag la upp de andra bilderna så jag valde en där jag är med också. För att vara på säkra sidan. Ser ni glassen i mungiporna? Vad han än säger så kan han vara värre än mig när det kommer till att söla med glass...



image1

Martini och Grey's

Lovade bilder från i söndags men eftersom det inte är någon som läser bloggen så har jag svårt att tro att det är någon som kan klaga på att jag inte har lagt in dem ännu. Men de kommer senare i kväll. För just nu sitter jag och tittar på sista avsnittet på tredje säsong av Grey's anatomy, helt ensam uppkrupen i soffan med tända ljus, en filt och ett glas martini. Jag vet, dricka alkohol är inte det bästa man kan göra när man är själv. Men då och då behöver man ett uns av vardagslyx. Och ensamhet...


World of Warcraft

Sex dagar. Så länge lyckades jag hålla mig innan mitt frysta konto återuppväcktes med några enkla knapptryckningar. Så nu har min kära Idlehands en kopia av sig själv på servern Sunstrider. Gjorde en char till att börja med men lyckades byta plats på e och l. Vilket ju inte gick att acceptera så det var bara att göra om. Ska bli roligt att göra om allt från början nu när jag ändå vet hur klassen fungerar. Kommer bli ett jäkla jobb men det är det ju att få original Idle till 70 från nuvarande 65,5 också.

Trött

Nej det här fungerar inte. Har klarat mig de andra nätterna jag jobbat utan att bli nämnvärt trött. Men nu sitter jag sedan någon timme tillbaka och är på vippen att nicka till då och då. Vill bara hem och sova nu.
Får väl ta en sväng ut på kajen och se om tidnignarna har kommit ännu.

En vanlig ovanlig dag

Har hämtat akvariumet nu och kan meddela att pojkarna är överfötjusta. Sprang omkring som dårar och krävde och hade sig.
Fick hjälp av Hans att bära och efteråt åt vi myspysmiddag bestående av ny variant av korvstroganof (hade i passerade tomater med vitlök och basilika). Sedan gick vi och la oss en stund innan det blev till att äta efterätt. Har riktigt roliga bilder från det hela också. Hans som ligger i sängen och äter glass från Ben and Jerry's. Lovar att sätta in bilderna imorgon när jag är ledig. Till och med jag kom med på några kort.

Ny layout

Vad tycks? Lite bättre än det där naturtemat, inte sant? Passade på att ändra färgerna en aning också eftersom jag inte är vidare förtjust i gult.

Och snart får man gå hem också =)

Oväntat besök

Det ryckte i entrédörren så jag trodde att det vara några sena gäster som kom. Jag var inte lite förvånad att där stod ett stycke pojkvän istället. Så nu är humöret på topp igen efter att han varit här en stund och hållit mig sällskap efter Sonata artica konserten och en liten visit på Diamond dog med några kompisar. Fina byxor hade han köpt sig igår också. Inte riktigt hans stil men jag tror att både han och jag börjar gå allt mer åt det hållet om jag ska vara ärlig.
Tack älskling för att du lyste upp min natt.

Bostad funnen

Nej, hon med karet på 220liter har inte hört av sig. Däremot hittade jag en ny annons på ett akvarium på 154liter - redan förbertt för gerbiler! Ska få med spån, leksaker och en del annat som annonsören hade kvar efter att henens egna gerbiler gått bort. Och allt detta för endast 300kr. Bara tillbehören skulle kunna kosta så mycket. Så redan imorgon kommer mina så pojkar att få ett nytt hem. Tyvärr var det inget stativ med men det ska inte vara så knepigt att bygga ihop ett eget av en träskiva och två par bordsben.

Denna alla helgons dag kanske inte var så tokig i alla fall.


Alla helgons dag

Jag borde vara hemma nu och förfesta med en skock trevliga människor. Jag borde ha min egensydda klänning och mina svarta linser på mig. Jag borde stå där med min martini och ha riktigt förbannat roligt. Sedan borde jag ge mig iväg med allihopa till halloweenfesten jag sett fram emot bra länge nu. Festen i sin tur borde vara på Världskultur museet och inte på  Wishclub som det är nu.

Men här är jag nu på jobbet igen. Istället för allt det jag beskrev ovan får jag nöja mig med min påse godis, min bok och Syskonen Baudelaires olycksaliga liv som går på tv just nu. Trodde att det kunde bli en trevlig kväll trots allt när jag begav mig hemåt i morse. Det var riktigt mysväder då med vinden som fick affärsskyltar att gnisslande vagga fram och tillbaka och löven som virvlade omkring. Och det var tyst. Inga människor, inga bilar och ingen kollektivtrafik. Bara jag, några skator och vinden i den övergivna stan. Just då var allt perfekt.

Så kom jag till Kungsportsplatsen. Två joggare dök upp, en buss kom dundrande och årets julbelysning, som börjat sättas upp, kom inom synhåll. Magin var slaktad på nolltid. Tur att den sista sträckan hem genom Gamla Allén muntrade upp mig lite annars hade jag inte haft sådant hopp inför kvällen. Synd bara att det visade sig vara en besvikelse det med.
"Varför si och varför så?"
"Borde var dittan och datten!"

Vad jag önskar att jag sminkat upp mig som jag tänkt från början och satt i linserna.

Allmänt le

Nu har jag inget kvar att göra fören det börjar dyka upp leveranser och frukostpersonal. Har ingen större lust att plugga eller läsa min bok jag började på för någon dag sedan (Efter lägereldarna av Per Jorner). Får väl kanske tvinga mig själv att göra något av det.

Har gjort en ny kategori nu också. Nattsudd heter den och är tänkt att innehålla alla inlägg jag skriver på jobbet och som inte passar i någon annan särskild kategori.


Ny bostad sökes

Suttit en stund nu och letat efter ett nytt akvarium till gerbilerna. Pojkarna måste verkligen få större yta att vara på. Hittat några lovande kandidater men ett av dem var tyvärr redan sålt. Började egentligen leta för några veckor sedan men inte så aktivt eftersom jag inte riktigt visste vad jag var ute efter. Fick mig en tankeställare igårkväll innan jag gick till jobbet som gav mig en liten morot. Så nu är jag på jakt efter ett akvarium på 150 till cirka 220liter med ställning till (ingen bänk). Svarade på en annons om ett på 220liter så nu återstår det bara att se om det finns kvar eller ej, och om det har de måtten jag hoppas att det har.

För övrigt är det lugnt och skönt på skutan ikväll, börjat gunga en del nu bara. Inga nattsuddare till gäster och inget som måste göras i konferensen. Var lite roligt med några gäster som undrade om jag kunde ge dem en visning på båten och vad det skulle kosta. Sa att de kunde ta det med någon annan senare idag eller helt enkelt bara gå omkring på båten själva. Nog för att jag har guidat innan (inte här dock) men göra det mitt i natten när jag är ensam ansvarig på båten? Nej tack.

Tur att Jimmy håller mig sällskap på msn, hade nog haft riktigt tråkigt annars. Vännen: jag är ledsen för det som hände i onsdags och tack för den fina komplimangen!

"And the tea goes to..."

Rebusar är ett roligt påhitt som jag inte prövat på att lösa på väldigt länge. Men så var det en tjej på en av iFokus-sajterna som hade pillat ihop en sådan igår och utlyste en tävling. Priset var ett lite mer exklusivt te och för att göra en lång historia kort: teet är på väg hem till mig nu =D Så någon gång nästa vecka ska jag meddela om exklusivt te är mer välsmalkande är "vanligt te."

På tal om te. Tror jag ska kila upp i köket nu och leta upp en kopp...


Konferenser och planering

Då var ännu en natt snart till ända, bara två och en halv  timmar kvar.
Inga större konstigheter som har hänt här men det har ju hänt saker till skillnad från tidigare i veckan. Sista nattgästen trillade in någon gång vid fyratiden och konferensgästerna har varit flitiga krogbesökare i natt. En efter en har de dröst in den ene fullare än den andre. Har haft en del att städa upp efter dem i konferenslokalen också. Ser inte fram emot att plocka iordning efter dem när de åkt hem idag. Fast å andra sidan kan man hoppas att de nyktrat till och insett att det är trevligt att plocka undan efter sig.

Har suttit och kollat upp lite mer om LU och kommit fram till att jag nästan lika väl kan åka själv om det nu inte finns någon som vill följa med. Fast, fyra dagar i Stockholm, själv? Första dagen lär mest bli att hitta till boendet (längesedan jag åkte tunnelbana) och förbereda Anki någon timme innan inlämmningen på mässan. Andra dagen på mässan, tredje på shoppingrunda (om plånboken tillåter det efter London) och sista på sådant som inte hunnits med samt hemfärd fram mot kvällen. LU i Borås i vintras var ju rätt roligt och den här gången kommer det vara så mycket större. Känns väldigt lockande just nu.

Föräldrarna

Mamma och pappa är i Turkiet och spelar golf. De åkte i lördags och kommer hem om 1½ vecka. Så ringde mamma nyss och avlade lägesrapport. Hon undrade även om jag pratat med min lillasyster eller visste vad hon gjorde idag. Som vanligt hade jag ingen aning alls eftersom jag inte pratat med henne sen igår och då hann vi inte med så många meningsutbyten. Mamma pratar vidare och nämner något om att pappa sitter brevid och pratar i telefon han med. Lite smått roligt blir det när hon inser att det är Emma (lillasyster) som pappa pratar med. Så föräldrarna bytte bara telefon med varandra och fortsatte prata. Ibland kan de allt vara lite komiska.

Är fortfarande besviken för tidigare idag. Funderar nu helt seriöst på att åka till Stockholm i januari och gå på LU som "plåster på såren". Har ett skriande behov av att träffa människor med samma intresse för kaniner som jag har. Senast jag ens var i närheten av någon var när jag hämtade Anki hos hennes uppfödare och det är många månader sedan.

Så besviken

Hade sett fram emot den här dagen när vi skulle ha en liten Göteborgsträff med några tjejer från kanin.ifokus. Klockan ett skulle vi träffas vid Linnéplatsen och sedan hitta något bra ställe att vara på i Slottsskogen tillsammans med våra kaniner. Så jag beräknade att jag hade varit tvungen att gå upp klockan 11:00 för att hinna göra mig själv och Anki iordning. Lite väl lite sömn innan men jag tyckte att jag lika väl kunde sova några timmar till på kvällen innnan jag börjar jobba igen. Men vad går jag och gör?! Vaknar halv fyra istället, klockan har inte ringt men den står på alarma (på 9:00 av någon anledning), men den har inte ringt! Riktigt riktigt besviken och ledsen nu.

En presentation

Sanell är bloggen om mig, Frida Sanell, mina tankar och det som sker i min närhet.

Jag är en 86:a som bor i Göteborg men min familj beståendes av dvärgvädurarna Althalus och Anki samt gerbilerna Mordor, Meriadoc och Peregrin. Övriga residenter i hushållet är våra husdjur sötvattensfiskarna och min pojkvän Hans som gör små visiter emellanåt. Sedan har vi, som så många andra, de åtekommande dammråttorna. Och med två stora och tre små pälsbollar som far omkring i lägenheten lär de vara ett återkommande besök trots ihärdig dammsugning.

I skrivande stund jobbar jag som nattportier på ett litet hotell och kommer väl därför att med säkerhet leverera skriverier mitt i natten varannan vecka när jag börjar få tråkigt. Finns oftast inte så mycket att göra här om nätterna om man säger det så.
Annars pluggar jag även matematik D på distans för att senare kunna läsa E kursen så jag får behörighet till bioteknikprogrammet på Chalmers. Sen får vi väl se om jag väljer att söka dit eller till biomedicinen på Göteborgs Univeristet istället. Har inte riktigt bestämt mig och det är några månader kvar innan ansökningarna ska in. Måste uppriktigt säga att jag saknar att gå på föreläsningar och allt sådant som hör till studentlivet.

Fritid ja. Den ägnar jag så mycket jag kan av till träning, böcker, spel, tv-serier, olika handarbeten och massa annat. Mitt i allt det där ska man även hinna umgås med vänner, pojken och kanske lite släktingar då och då.

Här blir det punkt för denna gången.


Nystart

För ett år sedan försökte jag mig på konsten att blogga. Totalt misslyckat.
Jag hade varken fantasin eller orken att skriva samtidigt som jag efter ett tag helt glömde av att jag hade den. Det var väl någon gång i somras jag hittade länken igen. Gömd bland alla andra länkar i min kaotiska samling återfanns den av en slump. Insåg rätt fort att det inte var någon idé att ens försöka ta upp den igen så jag valde att radera den helt.

Så här i efterhand ångrar jag mig lite för där hade jag ju ändå skrivit om den första tiden med mitt lilla monster. Saker vi gjorde och problem vi stötte på och sedan, efter långt om länge, lyckades lösa. Men det går inte att göras ogjort. Det är bara att starta på ny kula och hoppas att jag lyckas hålla liv i det återuppståndna intresse jag har för bloggandet. Får väl även hoppas att det finns en och annan själ där ute som finner intresse i att läsa det jag har att berätta...

RSS 2.0