Siste januari

Så var det snart slut på januari år 2008 och vad har jag spenderat denna dag med? Inte ett jotta!
Eller ja, är ju hemma hos Hans fortfarande så Xerox har hållit mig vaken som vanligt. Men idag var det något särskillt för jag kunde verkligen inte somna om fören Hans gick upp. Antar att han höll henne sysselsatt för efter det somnade jag som en utslagen sten. Förstår inte varför hon är så förtjust i just mig med tanke på att det ändå är Hans hon bor med. För det är alltid min kudde hon väljer att sova på oftast. Det är mitt hår hon tycker om att leka med när jag sover. Det är mitt öra hon så förtjust kör in ansiktet i och spinner loss som ett sågverk. Jag menar, när Hans gick iväg till skolan hade hon blivit trött igen men tror ni att hon la sig på kudden som var över? Nej precis. Hon valde att tränga sig in på den fria delen av min kudde mellan mitt huvud och väggen.
Sen ska ni se kortet Hans tog på oss när han satt vid sin dator i eftermiddags och jag satt på golvet framför TVn och kollade mailen. Då hade och krånglat sig in i under tangentbordet som jag hade i knät. Hans kanske kan lägga in bilden på datorn sedan så ska jag lägga upp den här. Just nu ligger kissen och sover - igen - i ena fotöljen. Tror hon gillade att jag byggt som ett litet bo åt henne där utav en filt.

Har skickat iväg ansökan till Liseberg nu också. Är smått trött på hotell och campingar så jag tänkte pröva lyckan i parken i år. Får se hur det går, Stena Line ville i vilket fall som helst inte ha mig...

Mataffärsstaffet

Jajjemensan, här har det varit spring mellan mataffärerna idag. Först var jag hemma en sväng, kollade posten mm och passade på att köpa mat för i kväll innnan jag åkte hem till Hans igen. Sedan när Hans kom hem efter skolan skulle han iväg och hämta sin nya telefon så då gick vi till Landalatorg och köpte lite städsaker och hämtade ut paketet med mobilen. När vi sedan kom hem - igen - var vi så hungriga att vi tänkte ta en macka då vi skulle vänta lite med maten. Men naturligtvis så fanns det ju inget smör så det vart bara för mig att springa iväg till Willys i Johanneberg för att köpa. Sedan blev det ingen macka i alla fall men nu har vi ju till frukost imorgon.

Färskost

Sitter och äter knäckebröd med jättegod färskost som jag har gjort själv. Så mycket godare än smör så jag delar med mig av "recepten:"

Låt 1 liter filmjölk rinna av i kaffefilter i några timmar eller över natten. Tillsätt ungefär 1 tsk salt till den avrunna filen.
Sedan är det bara att bestämma vad man själv vill smaksätta sin färskost med. Jag har än så länge använt dessa smaksättare.

1) pressad vitlök och lite grovmalen svartpeppar
2) paprika- och chilipulver

Kan meddela att båda två fungerar utmärkt på mackan med eller utan vanlig hårdost till. Vad man ska tänka på vid smaksättningen är att färskosten smakar bättre på mackan än vad den gör när man smakar av för att få "rätt" blandning av ingredienser. Som exempel tycker jag att osten med paprika i är förkastligt oätlig när man bara smakar på den. Men på en bit knäckebröd är den mumma!

När de här två satserna med ost är slut tänkte jag pröva andra smaksättningar och även att göra färskost på yoghurt. Ska se om jag hittar något gott och enkelt bröd som man kan baka själv på vasslen som blir över från osttillverkningen av filmjölk.

Språksvårigheter

Så segt idag igen. För en gång skull vill jag sitta och plugga men jag har inga böcker till det nu eftersom jag lämnade tillbaka dem igår (folk på kö). Satte upp mig på en annan bok och den skulle lämnas tillbaka idag så har jag tur kan jag hämta den imorgon. Hann i alla fall med 2½ kapitel igår så jag har lite anteckningar som jag kan skriva rent men jag behöver verkligen läsa de där sidorna igen några gånger för att de ska fastna. För även om jag har lärt mig de här grejerna i två (?) kurser innan så blir det så knepigt när allt står på engelska och man har de svenska termerna kvar i huvudet men inte kan koppla ihop uttrycken med varandra. För övrigt har jag konstaterat att boken vi har är mer detaljerad så det finns mycket som jag inte hört talas om innan, bara för att göra det knepigare.
Men det absolut intressantaste är att jag använder vissa engelska ord så mycket annars att jag inte har en susning om vad den svenska motsvarigheten är. T.ex. randomly - efter nästan ett dygn har jag inte lyckats komma på en svenska översättning som jag är nöjd med =/


EDIT
Jo slumpmässigt är ju en översättning på randomly. Men på något sätt passade det inte riktigt in så som jag ville. Kanske skulle börja göra anteckningarna på engelska och skriva tentan på engelska likväl så har jag löst det problemet ;)

Busted

Aha! Satt och funderade på vem av mina ligistkusiner som kallar sigsjälv för Allram. (Jo jag misstänkte Andréas starkt och vem hade inte gjort det med den typen av kommentarer?!) Men nu är boven inringad och eh... ja... inte fast men likväl identifierad:

Ska det bli kul att åka till Österrike "Allram" (pappa berättade att det var bror din som myntat namnet)? Själv har jag lite svårt att inse att det redan är nästa fredag som vi ska iväg, så vi syns då.

För er som inte vet (vilket i princip är alla) tillhör "Allram" mina smålandskusiner som Emma och jag så fint kallar alla våra kusiner på pappas sida. Vilket också innebär att vi träffar dem som bäst en gång om året. Sist var på farmors begravning i början på januari 2007. Och medan jag ändå är igång: har jag ens nämnt att vi ska åka buss till Österrike den åttonde februari för att pröva backarna i Hopfgarten?


Melon och högskolan

Nu har jag anmält mig till högskoleprovet den femte april (lördag). Ska bli intressant eftersom jag från måndag till fredag den veckan har hemtenta. Dagen efteråt (söndag) har jag min första tenta i cell- och molekylärbiologi. Lite dumt av dem att lägga tentan den helgen eftersom de ändå vet att högskoleprovet går då. Men det ska nog inte vara några större problem.
Tänkte ta mig till biomedicinska biblioteket efter lunch idag och sätta mig där och plugga. Måste ändå lämna tillbaka böckerna jag har lånat eftersom det är folk på kö på två av dem. Annars hade jag förnyat lånet i ytterligare två veckor via internet igår.

I lördags tittade den första melonplantan upp ur jorden och igår kväll kunde man även se den andre. Med lite tur kan vi äta honungmelon fram mot sensommaren. Ännu syns inget från äpplekärnorna trots att jag tyckte de kom så snabbt förra gången.

Oops

Fridas internet la av i torsdags kväll. Frida tänkte således starta om modemet för att se om det var något i den vägen som vart fel. Frida drog därför ut kabeln till uttaget. Frida upptäckte att kabeln inte var särskillt funktionell efter det så hon har varit utan internet hela helgen (rätt skönt faktiskt).
Idag har Frida varit och köpt nya delar så Hans kunde laga kabeln så nu har Frida internet igen. *skuttar runt och gör en piruett eller två under påverkan av coca cola*



För övrigt är Anki inte så förtjust i att duscha. Hon tyckte inte alls om att jag "stängde in" henne i duschen och tvingade henne att bli ren. Ska jag bara samla mod till mig att göra samma sak med Althalus så jag slipper ha en massa pälstussar i hela lägenheten igen. Om det är något Althalus inte tycker om så är det vatten och att klippa klorna.

Igen

Segt idag, väldigt segt. Suttit och pillat med hemsidan (som ni inte vet något om ännu) och glömt av att äta och nu är klockan så mycket att jag inte hinner äta om jag ska till träningen. Och på träningen kan jag inte gå nu utan att ha ätit, således blir det ingen träning idag. Får sitta här hemma istället och försöka komma på något jag vill göra. Är pubrunda på Chalmers men jag har liksom tappat suget att gå på dem efter en och annan incident. Hans har en kompis från Östersund på besök nu så de ska gå i alla fall, förmodligen med det vanliga gänget. Dessutom kommer de ha roligare utan mig. Känner mig bara ivägen och helt överflödig i det sällskapet.
Men det hade varit kul att göra något som omväxling.

Harry Potter och ...?

Vågar man hoppas på det här? En till bok hade varit underbart men den behöver verkligen inte ha Harry som huvudperson. Tycker om världen och allt därtill och för bara någon dag sedan fick jag påminna mig själv om att sista boken är skriven. Var som om jag gick och väntade på ytterligare en bok.

Nej

Nu känns allt bara skit igen.

Ser att det är lite fler som tittat in här de senaste dagarna. Annars är det runt tre besök per dag. Kan ni som kikar förbi inte skriva en liten rad?

Besök

Mamma och Emma beslöt sig för att komma på oaviserad visit. De fick livnära sig på valnötter och vatten/te. Tyckte att de kunde komma och hälsa på i helgen istället så kunde jag bjuda på riktigt fika.

Men så till det förödande. Tog ut Anki en stund och passade på att inspektera klor och tassar. Till min bedrövelse så såg jag att hon ahde tappat en klo. Börjar fundera på när ajg sist tog en titt på hennes tassar och det är inte så länge sedan men då märkte jag inget. Ser ut som om tappat den för ett bra tag sedan och jag kan ju ha missat det eftersom hon har så håriga fötter. Det är inget farligt, men ändå. Känner mig som en dålig djurägare nu

Miss

Bra jobbat av mig. Vart nere i tvättstugan för att tvätta - trodde jag. Visade sig att det var klockan två igår som jag hade tvättid. Och nu finns det inga tider kvar för idag. Så jag får så snällt vänta till elva i morgon förmiddag istället. Aja, får väl dra på mig regnkläderna och traska iväg till biblioteket istället.

Heath Ledger

Fick nyss veta det: Heath Ledger har dött! Vet inte vad jag ska säga, tyckte om honom som skådespelare. Och så ung fortfarande. Tragiskt, mycket tragiskt. Överdos av sömntabletter? ViIlket sätt att sluta ett liv man egentligen vill fortsätta leva.

Värk

Ah, har träningsvärk i vaderna sen igår. Första timmen av träningen idag kände jag inte av det. Men på andra halvan när vi skulle göra hugg och stötar (och givetvis röra oss framåt) så började det sträcka rejält i musklerna. Så jag fick så snällt ta det lite lugnare och stod vid sidan om de andra och gjorde lite egna grejer som att öva på att ta ordentliga steg. Har en tendens till att dra ihop fötterna så de är på en linje istället för i axelbredd som sig bör för att få stablilitet. Men överlag tycker tydligen Axel att jag har fäktningen i mig. Även Annika och Conny har sagt det tidigare så jag antar att de ser något som jag inte direkt känner av. Men men, får väl stå hemma och öva lite positioner och steg så jag får bukt med det.

Nu ska jag fortsätta att njuta av min semla. Va på stan i eftermiddags och kunde inte låta bli att köpa med mig två hem. Åt en innan träningen tillsammans med en kopp kaktuste som jag inhandlade idag också. Teet luktar otroligt gott men jag gjorde det lite för starkt så jag får nog ta en kopp till nu och se om det smakar bättre.

Gymmet

Kom iväg till gymmet med Emma i eftermiddags och fick mig en stund i solariet innan jag begav mig ut bland redskapen. Prövade på en sån där maskin med pedaler som åker fram och tillbaka och jag klarade mig i hela 20 minuter. Sen gav jag upp och satte mig i bastun istället medan Emma fortsatte ett litet tag till. Så det blev ingen timmes lång träning som jag tänkt (solningen tog sin tid också). Men jag känner mig ändå duktig som tog mig dit över huvud taget.

Efteråt kom mamma och hämtade oss så tog vi en sväng till IKEA. Mamma och pappa tänker tydligen köpa Billy-bokhyllor istället för väggfasta som de tänkt från början. Men de köpte inget idag utan stod mest och tittade på hyllorna, eller något annat för de tog en sån tid på sig att jag gick i förväg. Fick med mig en stor plastkruka, en bänk att ha på balkongen och andra mindre småsaker till köket. Har ju beställt fröer så jag tänkte köpa ett sånt där litet drivhus de har på IKEA men det glömde jag naturligtvis. Men kom på att jag kunde använda det lilla akvariet, som jag hade till gerbilern innan, som drivhus genom att lägga det ner på ena långsidan och täcka för öppningen med en pappskiva med hål i så det blir lite luftgenomströmmning. På så sätt blir det lätt att komma åt att vattna osv.

Sen natt

Satt uppe till halv tre i morse och WoWade. Hade gett mig tusan på att göra klart en sak men det tog sin lilla tid att verkligen genomföra det. Men nu har jag i alla fall min 18slots bag och fick en hel del guld och reputation med Kurenai på köpet. Dessvärre är det en bit kvar till exalted med dem men inte så värst mycket. En likadan runda som jag gjorde i natt borde klara av det fort. Men för stunden har ajg fått för mig att ordna rep med Timbermaw Hold istället. Lite jobbigare eftersom jag är för hög lvl och således får mindre rep/kill. Men det droppar runecloth som jag kan skicka till min ena alt samt att de ska gå att plocka fickorna på dem för att få Heavy Strongbox xsom används för att få rep med Ravenholdt. Får ju inget för att få hög reputation med dem men det kan komma att bli användbart (för oss rogues i alla fall) längre fram. Kanske redan till nya expansionen.
Såg föresten att det redan går att förhandsboka Wrath of the Lich King på EB Games när vi var där igår. Men det känns så onödigt just nu. Förra gången fick vi ju stå i kö i alla fall och om jag förhandsbokar så blir det på Games istället och väntar tills på dagen att hämta det. Stå där mitt i natten och köa och sedan bara gå hem och lägga sig har jag ingen lust att göra om.

Katt och kanin(er)

Igår satte vi ihop Xerox med Althalus och Anki. De sistnämnda är ju förpassade till buren så där fick de sitta medan Xerox löpte ammok i lägenheten och ahde hur kul som helst. Men in i köket gick hon bara när Hans elelr jag var där för det va ju läskigt med kaniner! Kaninerna i sin tur tyckte inte om katten utan satt och stampade när hon kom för nära.
Men när Xerox hade somnat i sängen fick jag idén att plocka in kaninerna en och en så de fick träffa varandra på "neutral" mark. Xerox är dessutom mycket lugnare när hon precis har vaknat. Och det gick renutsagt skitbra! Här kommer lite bilder på det hela:

  

Fördömda kreatur

Det finns gränser för vad en djurägare tollererar. Min gräns går t.ex. när kaninerna trashar hela köket på en natt. Fy fasiken vad arg och ledsen jag är nu. Vet inte vem jag ska skylla på men jag misstänker att det är Anki som har varit framme för Althalus har aldrig varit sådan innan när han har fått vara fri. Kaninerna får klaga hur mycket de vill men från och med nu får de husarrest på obestämd tid.

Vad en människa är värd

Hittade denna artikel på Expressen.se alldeles nyss.

"Vi hoppas inte att hon ska dö men om hon gör det är det lätt den största storyn på länge."
Så mycket mer är tydligen inte en människa värd, det är så man blir mörkrädd. Nu är det ju inte troligt men om jag fick veta att tidnignaran skrivit på min dödsruna i en månads tid... Ja då hade jag nog blivit djupt deprimerad och när Hans och mina föräldrar dragit mig ur det hela hade jag stämt tidningen. Stackars människa.

IKEA

Idag har vi varit på IKEA och köpt en till bokhylla till Hans och lite andra smågrejer till oss båda. Dock blev vi så sena att jag inte hann gå på träningen men det är väl kanske inte hela världen. Synd att missa redan men det är sådant som händer.

Angående träning så ser min blåklocka ut såhär numera:



Tror det börjar bli dags att gå och lägga sig nu också så man orkar upp till tvättiden klockan åtta.

Frida blåöga

Hahahahahahahah!

Ni ska bara se som jag ser ut nu. Tror att min varma dusch ökade på blodflödet för nu är jag blå och röd runt hela ögat. Märkte först att jag var lite mer blåtonad under ögat och aningen svullet. Sedan när jag tittade lite närmare var hela ögonlocket rödfärgat och svullen. Får be Hans ta ett kort på det sedan så får ni se hur dum jag ser ut. Som om jag hade blivit misshandlad eller något. Hans tyckte att han inte skulle gå med mig på stan de närmsta dagarna ifall någon får för sig att det är han som har slagit mig.
Upptäckte också att jag är lite öm på ett ställe i hårbotten där jag fick ett förluppet svärd. Och det slaget var inte ens hårt utan mer en lätt snuddning.

Skulle vara duktig

Ja idag hade jag bestämt mig för att äntligen komma igång med träningen igen. Slå på stort skulle jag också göra genom att vara på gymmet innan och värma upp lite extra innan fäktningen. Sagt och gjort tog jag mig dit för att först upptäcka att det inte fanns några lediga skåp, "Jaha" tänkte jag, "får jag väl ta med väska och waster ut i hallen då."
Men inte ens det gick för varenda konditionsredskap var redan upptaget och stå där och vänta orkade jag ju inte med. Så jag gick tidigt till träningen istället och var med på uppvärmingen där. För övrigt gick det rätt smidigt och jag har fortfarande en del fäktning kvar i kroppen fast det var så länge sen sist. Dvs det gick bra ändå tills jag fick en smäll över ögat. Snabbt på med isblåsa och nu ser jag ut såhär:

image8

Visst gör det ont men det tänkte jag inte på då utan det var mest glasögonen jag var orolig för. Hade nämligen glömt byta till linser innan jag for hemmifrån men glasögonen höll som tur är. Ögat höll också men det är rejält svullet. Förhoppningsvis tar det inte så många dagar innan det har sjunkit undan igen.

Långhelg

Skulle "åka" hem igår från Hans men jag är fortfarande kvar. Borde snart ge mig av dock för Hans har tenta imorgon och jag måste börja titta igenom min kurs innan den börjar. Men det är svårt att ge sig härifrån.

Sen dag

Gick faktiskt inte och la mig så sent i morse, ändå sov jag till strax efter halv ett idag. Men nu är det dags att göra sig iordning och kila iväg till biblioteket. Tänkte hämta upp en kursbok inför biologin och börja titta igenom den innan kursstarten den 21 januari. Sen ska jag lämna tillbaka min matte D bok eftersom jag nu äntligen är klar emd kursen. Fick bara 12 poäng på provet i onsdags (15 va godkänt). Men läraren tog hänsyn till stöket runt omkring och tyckte att med tanke på hur jag hade löst uppgifterna så kunde han sätta godkänt på mig. Så skönt att ha fått det ur världen. Ananrs hade jag nog aldrig hunnit få gjort E-kursen innan alla kompleteringar ska vara inne inför hösten.

Kisse katt

image7

Så här ser det ut hemma hos Hans numera - en busig kattflicka vid namn Xerox.
Här har hon occuperat tangentbordet jag la ifrån mig en stund för att ta något att dricka medan jag WoWade. Hon fick till och med Idle att röra på sig och andvända några abilitys.

Lite smått grinig

Gjorde matteprovet idag. För det första var det rätt svårt för det andra fick jag ingen lugn och ro att koncentrera mig eftersom gymnasieeleverna var högljuda som bara sådana kan vara. I rummet intill där jag satt tittade dessutom på film (Fucking Åmål för att vara precis). Svarade bara för 18 poäng av 30! 15 är godkänt så jag få ha en jäkla tur, men som sagt var det inte det enklaste att försöka tänka i det oväsendet.

Hoppsan

Här var det inläggstorka...

Skulle ha skrivit mitt matteprov på lokal igår så jag vart upp ohederligt tidigt för att komma iväg i god tid. Halv nio var jag så på plats bara föra att få höra att läraren i Stockholm inte hade skickat ner provet! Hon som skulle ha hand om mig under provtiden fick heller inte tag på läraren så vi bestämde att jag skulle skriva provet nu på onsdag istället (imorgon). Idag ringde även läraren och bad om ursäkt och jag hade sån god lust att slänga på luren i örat på honom. Istället var jag överdrivet vänlig mot honom och någon gång kommer det nog att räknas till min fördel. Men det kändes så snopet att han först tvingar mig till ett extra prov och sedan lyckas han inte leverera det trots att han hade flera veckor till godo.

Vi hämtade hem Xerox från Nässjö igår också. Väldans söt, liten, livlig och kelsjuk kisse katt. Hon sov innanför min yttertröja nästan hela vägen hem eftersom hon inte var så förtjust i buren. Ska lägga in bilder när Hans har skickat över några till mig. Kanske jag kommer ihåg att lägga in bilder från London och Sälen också.

Se det snöar

Nu är jag hemma från både London och Sälen. Ska lägga in bilder senare idag eller imorgon så ni får se hur vi hade det.

Idag hade vi tänkt åka och hämta Xerox i Nässjö men naturligtvis började det snöa rejält igårkväll och det snöar ännu så vi får se om vi kommer iväg eller ej. Mamma var nämligen väldit grinig igår om att vi inte fick låna bilen om det var "snöoväder" ute. Men vi hoppas på det bästa för alla kattsaker är redan inhandlade så nu fattas det bara en liten Xerox.

RSS 2.0