Vantage point

Har nyss kommit hem från Bergakungen efter att ha sett Vantage point tillsammans med Hans. En mycket bra film även om man efter 30 minuter in i filmen började undra om hela filmen skull spolas fram och tillbaka hela tiden. Lyckligtvis gjorde den inte det utan det knöts ihop riktigt bra i slutet och som Hans sa: man fick se mycket mer än om de bara hade filmat och klippt på vanligt sätt. Sevärd och jag ger den 4 stycken S ;)

Anställningsintervju

Är ni nyfikna på hur det gick i dag?
Var där en halvtimme för tidigt och satt i godan ro och väntade på driftservice medan det droppade in fler och fler som också skulle bli granskade. För det är ju precis det de gör med en på en anställningsintervju.
Fem minuter före utsatt tid kom en dam och ropade upp några namn för de som var där för Evert Taubes värld. Givetvis stod inte mitt namn med. Men visst, tänkte jag, det är fortfarande folk kvar så det är säkert en grupp till. Problemet var väl bara att den andra gruppen var attraktionsförare. Så jag fick så snällt fråga folket på driftservice vad som skedde, vart den första gruppen tagit vägen och sedan la jag benen på ryggen och sprang genom hela parken för att hinna ifatt dem.
För att korta ner det som hände sedan så hittade jag dem och fick vara med på intervjun (först grupp och sedan individuell) eftersom det ändå stod på papprena jag fått att jag skulle vara där. Antagligen hade det blivit något fel men de var ju bara fyra sökanden i just den gruppen och en till gjorde inte så mycket. Men ajg måste säga att det är så typiskt min vanliga tur.
De andra tjejerna och killen var i alla fall väldigt trevliga och jag tycker på det hela att det gick väldigt bra. Får se vad som sker de kommande två veckorna om de vill ha mig där eller om de kanske slussar mig vidare till en annan avdelning.

Hurtig

Pluggat en del idag, både biologi och Evert Taube (ska ju på intervju imorgon), och farmat en summa guld i WoW. Har dessutom varit duktig nog att följa med Emma till gymmet nu ikväll och jag är helt slut. Men mest för att jag är hungrig så det ska bli skönt med lite köttbullar, pasta och mumsiga "sommargrönsaker." Magen fullkomligt skriker bara jag tänker på det. Är nog bäst att ställa sig vid spisen nu.

Bokrea

Sover du fortfarande Jimmy? ;)

Det blev ingen bokrea tillsammans idag. Klockan elva blev jag trött på att vänta på att sömntutan skulle höra av sig när han vaknat så jag ringde endast föra tt upptäcka att han faktiskt fortfarande sov. Så jag traskad iväg in til lstan själv, åt lunch på Emmas jobb och sedan shoppade jag böcker. Hade satt mig ut för att absolut få tag på en speciell bok. Hittade dessutom väldigt många fler som fick följa med hem. Sorgligt att säga så spräckte jag min 50kronors regel (inte köpa böcker till migsjälv för över 50kr på rean). Men boken i fråga fullkomligt skrek att jag skulle köpa den och det var ändå bara 9kr för mycket. Resterande böcker kostade 29,39 eller 49kr stycket.
Sedan blev det tre böcker som pappa ska få i försenad födelsedagspresent varav Emma och Anders ska ha två att ge honom. Lyckades även hitta en liten kul bok till Emma som jag tänker hålla på tills hon fyller år (ne jag tänker inte säga vad den heter lillasyster).

Böcker som tillfaller mig är som följer:

Njut av vegetariska rätter
Njut av bakverk
Chilipeppar - Philippe Plöninge
Choklad (De 100 bästa recepten) - Linda Doeser
The dead days omnibus - Marcus Sedgwick (50kronors spräckaren)
The alabaster staff - Edward Bolme
The black bouquiet - Richard Lee Byers
The crimson gold - Voronica Whitney.Robinson
The yellow silk - Don Bassingthwaite

Ändringar

Ringde Jimmy strax efter halv åtta för att kolla i vilket tillstånd han befann sig. Inte helt oväntat låg han fortfarande och sov så jag sa åt honom att sova några timmar till så kunde han ringa när han var klar för att gå ner på stan. Kan jag tvätta nu på morgonen i alla fall.

Tidigt

Har blivit dags att gå och lägga sig. Ska upp vid sjutiden igen och så kommer Jimmy förbi vid åtta. Tänkte ta en runda på bokrean som börjar idag och passa på att äta frukost nere på stan på fiket där Emma ska jobba idag. Har spanat in några böcker som jag ska ta mig en titt på så får vi hoppas att jag hittar något av värde och att det inte blir allt för dyrt.

Städat

Har tagit mig i kragen i kväll och städat upp i källarförrådet så där ser rent och fint ut nu igen. Hade satt upp ett hyllsystem som jag trodde skulle fugnera men när jag införskaffade hörn sektionen så blev det lite onte med plats. Så jag fick helt enkelt bygga om det hela och nu fungerar det utmärkt. Var dock lite smått krångligt att komma åt skruvarna på baksidan så det är tur att jag inte är så stor så jag fick plats att komma åt alla skruvar.

Rättelse: Är på torsdag jag ska på intervju och inte onsdag.

Kommentarer

Zoozity ska enligt hörsägen öppna här i Göteborg i Ekencenter i Kållered (sant? falskt?). De som läst bloggen ett tag vet att jag sökt dit (för ett halvår sedan nästan). Och nej jag har inte fått jobb där, inte ens gått på intervju. Däremot ska jag på anställningsintervju på onsdag för ett jobb på Liseberg angående årets nyhet: Evert Taubes värld. Har ju jobbat på Lisebergsbyn två säsonger och Barken Viking förra säsongen ända framt ill jul. Tyckte att det var dags att pröva på livet i parken nu och hoppas på att jag får det också.
Fördelar:
1. Ligger på krypavstånd
2. Nya erfarenheter
3. Inget städ- eller nattjobb (stort plus)
4. Vanliga Lisebergsförmånerna (man vänjer sig lätt)

Sen får vi hoppas på att Wellhouse går bra...

Ny webbutik - Wellhouse

Den omtalade hemsidan finns nu till allmän beskådning på Wellhouse!
(Länken tycks inte fungera vad jag än gör. Adressen är wellhouse.se och en direktlänk finns längst ner i spalten till höger.)

Vi har i dagsläget ett utbud på cirka 80 olika produkter inom wellness men fler är på väg. Ta en titt, handla och ge synpunkter. Finns det något du tycker är extra förknippat med wellness som vi borde ha i butiken? Skriv en kommentar här eller maila mig på [email protected].


Nattjobb

Sitter och pillar in temporära bilder på hemsidan (som jag fortfarande inget sagt mer om, visst är jag elak). Är lagomt segt och jag hade nog hellre legat och sovit nu men det måste ju göras. Ska nog ordna lite texter när jag är klar med bilderna och därefter får det bli till att börja skissa på bloggen som ska höra till sagda hemsida. Har redan uppslag till de första inläggen som ska publiceras på bloggen och det kommer nog gå fort att skriva ihop dem. Så det är bara att spara ner dem i Word tills Hans har byggt klart den egenhändigt skapade bloggen. Men det kan ju ta sin tid med tanke på att han inte ens har börjat. Kanske att jag skulle sätta mig och försöka lista ut hur sådant fungerar så jag kan hjälpa till. Visst kan jag använda Frontpage och till viss del Dreamweaver, men det här är något helt annat.

Men en sak i sänder. Jobbet kallar...

Home sweet home

Äntligen har man kommit hem "på riktigt." Har ju bott hemma hos Hans sedan i söndags och endast varit hemma en liten stund var eller varannan dag för att se till djuren och vattna blommor/plantor. Men nu ska jag få sova i min egna säng för första gången på över två veckor. Blir till att städa upp i köket först för Althalus och Anki har skätt ut en hel del hö över hela köksgolvet.
Det va väldigt trevligt att komma hem också eftersom de igår hade bytt panelen med ringklocka osv nere i entrén. Så nu är den gamla fula siffersatsen och namnskyltarna ersatta med en stor fin en i silver. (Den gamla var rödbrun.)

Hade en trevlig kväll igår också. Mita bjöd på pizza så vi satt hemma hos henne mellan 21:00 och 02:00. Blev kanske lite väl sent men efter att ha dragit i sig en kopp te och två Red Bull så tänkte man inte så mycket på klockan eftersom man inte blev trött.

På tjuvjakt

Strax efter klockan två i natt vaknade jag av två "smällar" av trä som knäcks till. Snabbt upp ur sängen och på med morgonrock stack jag huvudet utanför ytterdörren för att ta mig en titt. Såg inget men helt övertygad om att något var i görningen så jag drog upp Hans ur sängen, fick på kläder och så gav vi oss ut med mobilen i högsta hugg redo att ringa polisen. Inga dörrar som stod på glänt, inga dörrar med knäckta dörrlister. Jag är så övertygad om att jag verkligen hörde det jag "hörde" men inte stämde det för den saken skull. Det hade varit så skönt om det verkligen hänt och vi fått minsta lilla signalament på tjuvarna. Då hade det kanske funnits lite hopp om att få fast dem och, om ints få tillbaka grejerna, så i alla fall att få dem fällda. Men det är också skönt att det inte va något. För det första för att ingen annan blev drabbad och för de andra att det kunde slutat illa (de som tog sig in här hade ju kofot). Får hoppas att det löser sig i alla fall.

God morgon

Har ni någon gång försökt lära er sticka på nytt med en överenergisk kattunge som ränner omkring runt en? Det går inte så jättebra för att vara ärlig. Xerox flög som en handske fram och tillbaka under stolen och attackerade stickorna titt som tätt. Får vara glad att hon inte gav sig på nystanet för i vanliga falltycker hon att det är omåttligt roligt med sådana. Fast tillslut fick jag ordning på det i alla fall =)

Sablar

Suttit och levlat min hunter (Atela) ett tag nu och insett att jag valt fel inriktning på leatherworking. Så jag fixade grejer för att göra en ny quest för att få den nya inriktningen - sedan visar det sig att jag inte hade behövt göra det överhuvudtaget. Vart bara att betala för att bli av med den gamla inriktningen och sedan läsa i en bok. Aja, så kan det gå. Nu ska jag i alla fall ställa mig och diska lite till så att allt är klart när Hans kommer hem igen. Han hoppade in för att jobba några timmar nere på Avenyn men jag har ingen aning om hur länge han skulle vara där. Lika bra att få klart allt innan jag sätter mig och kollar klart på den förlängda versionen av Return of the king som ajg började se på innan vi åkte till Österrike.

Tips önskas

Har fortfarande inte kommit på vad pappa ska få i födelsedagspresent. Han fyllde år igår men jag lyckades inte hitta något till honom när vi va i Österrike och när jag frågade vad han ville ha så hade han inga förslag. Får försöka få ur honom något sedan när han kör upp mig till Mölnlycke. Hittade ett jobb på AMS igår som bokhandelsbiträde men de ville ha svar senast idag via snigelpost så jag tänkte åka upp dit sedan och lämna över min ansökan personligen. Just nu väntar jag bara på att Hans ska komma tillbaka så vi kan gå hem till mig och hämta kvittot på ringen som stals så han kan kompletera anmälan till polisen.


Mitt är INTE ditt!

Har nu varit hemma i Göteborg i några timmar efter en rätt dramatisk bussfärd från Österrike igår. Men jag väntar med till i morgon att berätta den historien och alla andra från vår solsemester i alperna för jag har något helt annat att förtälja nu.

Det finns en bra orsak till att man ska lära sina barn att skilja på ditt och mitt. Och eftersom många totalt misslyckas med den uppgiften så finns det lås på dörrar och fönster. Man kan tycka att det borde räcka för en normalt funtad människa för att de ska förstå att de inte har något där att göra. Dessvärre måste jag ännu en gång peka på den rådande bristen av "normalitet" hos människan:

Någon, eller några, bröt sig in i Hans lägenhet (med kofot) i torsdags kväll/natt medan han var tillfälligt borta. Det som hittills har befunnits saknat är:

Bärbar dator med laddare (Acer Aspire)
Miniräknare (modell icke billig)
Kopia av Ringen från LotR i äkta guld
Digitalkamera
Skål med växelmynt
Diverse pennor

Köpte en ny väska till Hans innan jag åkte till Österrike och den hade de också tagit samt en plånbok i läder. Väskan hittades i fredags av en boende i Johanneberg (i närheten av Johannebergsskolan bakom Panorama hotell) med kursböcker och föreläsningsanteckningar i. Plånboken var borta men korten som legat i plånboken låg i väskan. Tack och lov var Xerox fortfarande kvar i lägenheten även om ytterdörren stod på glönt.

Skulle någon läsa det här och ha minsta lilla tanke eller aning om att ha sett något av dessa föremål (de dyrare) på blocket eller liknande eller ha sett något i området (Johanneberg och Chalmers) den aktuella kvällen - tveka inte att höra av er! Antingen genom att skriva här (ange mailadress) eller ring polisen (114 14).


In Austria

Servus!

Skickar hälsningar frán ett otroligt soligt Hopfgarten. Har ännu inte kommit ut i backen idag men ska dit sá fort jag har lekt klart här pá internetcaféet. De dagarna vi har varit här har det hänt en massa olika saker. Men jag tänker inte berätta nágot fören jag kommit hem och har hunnit berätta för Hans först. Sá trákigt att han ska behöva läsa saker här först innan jag hunnit säga nágot själv. Men nu tickar min tid ut här.

Älskar dig hjärtat, hoppas att det gár bra för dig med Charm och allt. Ses pá söndag.

Packar

Sitter just nu och uppdaterar min iPod så jag har rätt musik/film/ljudböcker på den inför Österrike. Hade ju flyttat om alla mappar i datorn så att iTunes inte hittade låtarna osv men det ska åtgärdas nu. Så fruktansvärt trist bara att lägga in alla låtarna igen. Fast det positiva med det hela (att lägga om låtarna) är att jag äntligen tog tag i att reparera iTunes som har krånglat lite.

Vad gäller packning har jag inte mer än plockat fram väskan och lagt fram ytterkläderna. Resten får jag väl lite snabbt slänga ihop innan jag åker upp till Hans snart. Känns inte som om man ska åka bort och för att vara ärlig vet jag inte riktigt om jag har lust till det heller.

Nytt husdjur?

Ja hade jag också haft plats hade jag inte tvekat en enda sekund!

Varning för allmän dårskap (?)

Vet inte varifrån jag fick det men för en liten stund sedan fick jag för mig att se om Anki gillar att hoppa. Hon har ju aldrig varit kinkig i att gå i koppel så det ska nog inte vara någon fara. Frågan är väl bara om hon tycker om den resternade biten med hoppning osv. Men det skadar ju aldrig att testa, blir förmodligen en bra prövning på mitt tålamod också. Fast då är frågan: hur 17 ska jag lyckas träna henne inomhus?!

Just my luck

Var faktiskt duktig och kom upp i tid i morse, åt frukost och åkte till biomedicinskabiblioteket. Stod till och med och hängde på låset för att verkligen vara först på boken jag behövde men inte hjälpte det. Tydligen är det så att just den boken, som är en referensbok, är borta. Precis min förbenade otur. Sen är det nio personer i kö före mig på en av hemlånen och dessvärre är det bara 14dagarslån. Blir till att köpa boken i alla fall (och de säger att det ska vara gratis att studera i Sverige, pyttsan heller). Har hittat en begagnad bok för 200kr som jag hoppas att säljaren har kvar. Blir max 250kr med frakt så det är väl rätt överkommligt. Har ju nyss själv sålt en gammal kursbok så lite extrapengar finns det ju även om jag räknat att spara dem.

Imorgon

Funderar på att gå och lägga mig nu och kanske läsa en stund. Har planer på att ta mig till biomedicinskabiblioteket imorgon och sitta och läsa ur kursboken som är listad som referenslitteratur innan någon annan kommer dit och knycker boken. Har varit på stadsbiblioteket idag också och fixa mitt lånekort. Kunde inte förnya lån via internet av någon anledning men det är ordnat nu. Har även ställt mig i kö på en bok som heter Den kompletta guiden till högskoleprovet. Det skadar ju aldrig att ta sig en titt i den och då är det billigare att reservera boken för tio kronor än att köpa den för över 300 spänn.

Det tar sig...

... i mitt egenbyggda drivhus. Igår planterade jag chilipeppar och jordgubbar men gurkorna får vänta några månader till. Passade även på att "plantera om" de tre (!) melonplantorna och den enda äppelgrodden som har kommit upp. Är kanske lite tidigt men de hade skjutit så mycket på höjden att de skulle blivit alldeles för rangliga annars.


image16

Pannacotta

Vi hade riktigt mysigt igår kväll med mat och sedan efterrätt. Jag hade gjort pannacotta men med smak av jordgubb och lime istället för bara vanlig vanilj. Det var jättegott så jag kan likaväl lägga upp receptet här. Kommer ursprungligen från Arla men jag har dubblat det för det blir väldigt lite annars.

2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
500g KESELLA Jordgubb&lime
4 tsk socker

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten tills de har mjuknat (ca 5min). Koka upp grädde och socker i en kastrull och ta sedan av den från spisen. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och rör ner i grädden. Låt det svalna något och blada sedan i Kesellan. Häll upp i små glas och låt stå i kylskåpet i minst tre timmar innan servering.

Jag valde att dekorera med skurna jordgubbar och lite rivet skal från lime. Portionerna var precis lagom stora för fem personer (trots dubbel sats) men som mamma sa: "har man tre rätter så räcker det kanske med hälten."



image15

Kattnappning

Hans skulle vara på skolan till 18:00 idag så jag tog med mig Xerox hem så hon slapp vara ensam tills Hans kom hem. Vi ska ha en liten middagsbjudning hemma hos mig idag med mamma, pappa och Emma så de båda skulle ändå hit ner sedan. Det roliga var väl bara att Hans var hemma vid tre redan =)
Nej nu ska jag gå och göra efterrätt så den blir klar i tid. Återkommer sedan med matbilder.

RSS 2.0