En god gärning

Örebro mörklägger

Ikväll klockan 20:00 mörkläggs Örebro och kungen tänker släcka ner fasadbelysningen på slottet.
Jag tänker inte vara sämre och ska göra detsamma här hemma.

Men en timme en dag om året räcker inte!
Använd energilampor, släck i rum ni inte är i, stäng av alla apparater på huvudströmbrytaren och införskaffa grenuttag med strömbrytare. (Tänk bara på att lampor med dimmer inte klarar av energilampor.)
Många bäckar små...


Skrytbilder

Skulla lagt in detta inlägg igår men då valde bloggen att krångla till sig så jag fick bara sparat inlägget och publicerar det därför nu istället.



Igår vart det full rulle men det är inget jag orkar redogöra för nu. Lägger upp en skytbild istället på mina så monsterbebisar (och på mig med för den delen).

image17

Snökaos

Igår verkade det som om någon försökte kompensera för den snö vi inte fick tidigare i år. För här i Göteborg har det snöat hela dagen igår och gör så även nu. Är riktigt underligt hur det snöar mycket, blir uppehåll , smälter lite och sedan börja snöa igen i några timmar. Ska hem till Hans nu egentligen men jag har lite att göra innan som jag inte har fått gjort. Trodde det skulle vara lugnt nu men inte då, har mer att göra än någonsin känns det som.


En vecka kvar samt nya produkter

Ni har väl inte missat att vi har ett tidsbegränsat erbjudande på Wellhouse?

Just nu kostar en naturell massageolja och en valfri eterisk olja endast 199kr.
Ordinarie pris 293kr.

Gäller till och med söndagen den 30 mars.



Imorgon ska jag även träffa en ny potentiell leverantör av hud- och hårvårdsprodukter. Vi vet inte riktigt vad vi kommer ta in från dem men jag lovar att det blir något utöver det vanliga man finner i affärerna. Så håll ett öga på vår blogg de närmsta dagarna för att inte missa dessa intressanta produkter.

Tvärstopp

Var på Marstrand idag med jämtlänningarna. Vi åkte i alla fall dit ut men tog bara en promenad utan att åka över med färjan. Nu i kväll åt vi dessutom på Hard Rock Café. Lika gott som alltid och på tok för mycket mat.

När jag väl kom hem igen så öppnade jag upp buren till kaninerna. Dessvärre glömde jag sätta ett kompostgaller för dörröppningen till köket så rätt som det va var Althalus och Anki ute på vift i vardagsrummet med en nyfiken katt i spetsen.
Lyckligtvis trampade Anki in frivilligt i köket igen så jag kunde stänga för med gallret. Althalus var som vanligt inte särskilt samarbetsvillig så jag fick ta till alla knep jag kunde för att lura ut honom från under soffan. Men den kaninen är inte dum. För får man ut honom så han sitter under bordet så springer han in under soffan igen så fort man kommer runt och ska lyfta upp honom. Problemet för hans del var väl bara att jag hade Xerox till hjälp. Han blev så förvånad att stöta på henne under soffbordet (trots att de hade varit tillsammans under soffan ett tag innan) att han satt kurs rakt mot köket. I full karriär kom han skuttandes och brakade rätt in i kompostgallret. Han såg så söt och ytterst förvånad ut över att det var något i vägen. Mitt lilla tokmonster...

Sju års olycka

Eftersom Maria inte tålde Xerox så fick katten flytta hem till mig. Så höll vi på och göra os iordning i morse när det smäller till utav bara fanders och hör glas som krossas. Då hade Xerox lyckats välta hallspegeln och det låg bitar över hela hallen. Sån fruktansvärd tur att hon inte hamnade under spegeln eller att hon skar sig på bitarna. Men hon är lika full av fan ännu så hon har inte fått några men av den händelsen.

Långfredag

Om några timmar är Jämtlänningarna framme. Så vi har tagit oss i kragen nu och håller på att städa Hans lägenhet. Är snart klara men just nu har Hans stängt in sig i badrummet med Xerox för att göra rent båda badrum och katt på samma gång. Hon har inget emot att bli genomblöt. Det är proceduren att torkas med handduk hon inte gillar. Gissa vem som ska få den äran?

Skärtorsdagen

Glad påsk!

Påsk är ingen högtid som vi firar här hemma men det blir en liten halv finmiddag hemma hos Hans. Ska göra trerätters med en ny variant på kyckling till huvudrätt. Till efterrätt blir det olyxiga chokladbollar men det är enkelt att göra och underbart gott. Sen blir det väl till att städa eftersom det kommer storfrämmat från Jämtland imorgon. Ska bli så kul =D

Min ansökan till högskolan

Ja så här ser den alltså ut. Får hoppas på det bästa så jag slipper flytta och slipper plugga på GU igen.


 1 CTH-48000
  • CIVILING. BIOTEKNIK
  • 300hp, Dagtid, Helfart (100%)
  • Normal undervisning
  • Utbildningsprogram
  • Chalmers tekniska högskola , Göteborg
  • HT 2008
2 LU-80132
  • Civilingenjörsutbildning i bioteknik
  • 300hp, Dagtid, Helfart (100%)
  • Normal undervisning
  • Utbildningsprogram
  • Lunds universitet , Lund
  • HT 2008
3 KTH-32101
  • Civilingenjörsutb i bioteknik
  • 300hp, Dagtid, Helfart (100%)
  • Normal undervisning
  • Utbildningsprogram
  • Kungl. Tekniska högskolan , Stockholm
  • HT 2008
4 SLU-91007
  • Bioteknologi - kandidatprogram
  • 180hp, Dagtid, Helfart (100%)
  • Normal undervisning
  • Utbildningsprogram
  • Sveriges Lantbruksuniversitet , Uppsala
  • HT 2008
5 GU-19712
  • Biomedicinska analytikerprogrammet
  • 180hp, Dagtid, Helfart (100%)
  • Normal undervisning
  • Utbildningsprogram
  • Göteborgs universitet , Göteborg
  • HT 2008

Högskoleansökan

Sitter just nu och komponerar min ansökan till högskolan i höst. Frågan är bara: ska jag ta KTH eller Lund som andraalternativ?

Upp och ner

Ja den här dagen har då sannerligen bjudit på både toppar och dalar.

Först och främst är jag glad åt att få jobba några dagar. Sen ringde jag Liseberg idag bara för att veta att jag inte var önskvärd och att man hade skickat tillbaka mina papper till personalavdelningen och (eftersom jag inte fått något brev från dem) så stod jag förmodligen på någon väntlista. Kul, jättekul.
Men livet går vidare. För några timmar senare kom Emma med telefonen i högsta hugg och tyckte att jag skulle ringa pappa. Då visade det sig att vi har fått vår första kund på Wellhouse. Och det är verkligen jättekul. Var inloggad på adminsidan för ett tag sedan ochd å hade vi flertalet besökare som huserade runt. Så kanske kommer det ta sig i alla fall.

Sen har jag nog lyckats fått sålt en av mina gamla kursböcker. Ska göra ett byte mellan bok och pengar emd personen imorgon och det tackar min plånbok för.

Nu ska jag  i vilket fall som helst bege mig til lScandinavium för att närvara vid invigningen av konståknings VM.

Väderomslag

I Göteborg ser läget ut som följer:

5cm SNÖ!

Vet inte vad som skett men igår var det hur fint och soligt som helst och när jag vaknade i morse var det snö ute. Sen har Emma fixat in mig för fyra dagars sjukvikariat i caféet på hennes jobb. Ska dit senare idag och lära mig kassan etc.

Melodifestival mm.

Det här borde vi skicka till Belgrad.

Gillar Björn Gustafsson. Har inte sett delfinalerna men hans mellanspel igår var riktigt bra:

"Vill tacka min svärfar kungen."
En liten dikt med intro.


Förutom att jag har tjatat om melodifestivalen i min tre senaste inlägg (detta inkluerat) så har helgen bestått av heldagar med studier och lite jobb insprängt i det. Emma har tagit mycket av min tid men det är viktigt att hon får hjälp med sin matte om hon ska klara kursen på den snäva tidsram hon har fått. Själv lär jag väl alltid klara mig.

Schlagerskandal och mutbrott

Schlager hör till folket. Så vad 17 ska vi med Perellitanten till?!

SANNA TILL BELGRAD! Hon fick folkets röst...

Schlagerskandal

Tittar på finalen som man kanske kan lista ut av titeln.
Perellitanten jag just fått sin femte raka tolvpoängare *gråter floder och anklagar jurymedlemmarna för mutbrott*



WOHOO! Perellitanten fick just en sketen fyra *något gladare igen* Norrköping har bra smak de...



Uppdatering: Göteborg kan nästan rösta. Perellitanten fick bara en sexa i alla fall.

Alternativ

Var inne och tittade lite smått bland forumen på Alternativ. Hittade då en länk till denna artikel publicerad i Metro för några dagar sedan. Mitt på sidan står det:

"Fotnot: Kaninerna som föds upp för sitt kött är inte av samma ras som de kaniner som hålls som sällskapsdjur."

Jag vill inte verka grinig men de kaninraser som föds upp för slakt är vanliga utställningsraser eller korsningar däremellan. Det finns ingen speciell köttras mig veterligen. Samma raser (från en viss vikt och uppåt) som ställs på utställnignar används också som sällskapsdjur och även till slakt.
Påståendet är en sanning med modifikation kan man säga. För de vanligaste sällskapsraserna (som man ger till barn) är dvärgraser och dessa är för små för att ge tillräckligt med kött. Jag rekomenderar ett besök hos Sveriges kaninproducenters förening.

Den här delen i artikeln är också intressant:

"Men vad säger de som har kaniner som sällskapsdjur?
Enligt Lisa Hillman på Sveriges kaninhoppares riksförbund så finns det inget större motstånd.
- Huvudsaken är att kaninen levt ett bra liv. Det är nog mest våra yngre medlemmar som kan tycka att det är fel."

Jag är inne dagligen på kanin.ifokus och du blir så gott som halshuggen ögonaböj om du ens råkar viska något om slakt, avlivning (ej pga sjukdom) eller kaninskinn. Men där är nog 90% av medlemmarna under 18 år, vilket märks mer än enbart på ovan nämnda problem. Så det är skönt att Alternativ.nu finns som en vuxen motvikt.


Vitlöken tittar upp

Var alldeles nyss nere i källaren för att hämta upp mer hö till kaninerna. Och till min stora förtjusning såg jag att alla tre vitlöksklyftor som jag hade planterat och ställt när nere har skjutit skott! Sist jag var nere (i måndags) så syntes inget alls. Ska ta kort på det sedan och lägga in så ni får se. Jätteroligt!

Sovmorgon

Idag tog jag mig en härlig sovmorgon. Det är så skönt att bara kunna vända på sig när klockan ringer på morgonen och somna om. Men 7 timmars sömn är nästan idealiskt för jag är egentligen pugg och vaken efter det. Om jag då struntar i att gå upp och sover en eller två timmar till så blir jag alldeles seg (som nu).
Ska göra lite frukost och så får det bli att göra iordning öppningserbjudandet till Wellhouse.

En arbetssökandes högsta önskan

Snorig och trött denna tisdagsmorgon den elfte mars 2008. Kom inte i säng i tid utan det blev alldeles försent pga oro över det ena och det andra.

Har ännu inte hört något från Liseberg så jag hoppas på att det dyker upp ett brev eller mail idag. Vad som helst egentligen bara jag får veta. Är jobbigt att hela tiden söka jobb och sedan inte få veta vad som händer. Tack och lov vet jag att Liseberg åtminstånde svarar sina sökande även när de får avslag. Av alla jobb jag har sökt de senaste månaderna så är det EN (!) som har brytt sig om att ens höra av sig. Visst, företagen får in massvis med ansökningar. Men det är inte det minsta svårt eller kostsamt att göra ett massutskick via mail om att personerna inte har gått vidare. Det är dålig service och ger dåliga relationer med potentiella kunder.
För här sitter vi och väntar och väntar på det där positiva svaret som kan ställa våra liv på rätt köl igen. Till slut blir man glad även för avslag eftersom företaget i alla fall brydde sig om att höra av sig. För väntan är det värsta och om man aldrig får ett svar så går man fortfarande och hoppas på att rekryteringen inte är över och att man fortfarande har en chans. Men när månaderna går så blir man illa tvungen att inse att man är dissad och itusågad på värsta möjliga sätt. "De ville inte ha mig och ansåg att jag inte är tillräckligt värd för att ens meddela mig om saken."

Nej, idag är ingen bra dag...


What to say?

Har inte skett så mycket här idag. Mest pillat med olika saker och helt glömt av klockan. Så nu ska här ätas en sen lunch och därefter gör jag nog lite matematik och pluggar inför högskoleprovet. Får se vad som känns aktuellt idag. Blir nog en runda till gymmet sedan i alla fall.

Ledig söndag

Igår var det full rulle hela dagen. Upp tidigt på morgonen, iväg till gymmet för att träna och därefter satt jag hos föräldrarna och pluggade samtidigt som jag hjälpte Emma med hennes matte. Senare på eftermiddagen åkte jag hem till Hans och så kom några av hans kompisar över och spelade guitarr hero.
Hade tänkt åka iväg till gymmet idag med men jag tar nog lite styrketräning hemma sedan istället. För stunden är jag kvar hos Hans så jag får se när jag åker hem sedan. Kanske tar en sväng förbi föräldrarna och fixar några varubeskrivningar till Wellhouse.

Wellblogg.se

Färdig! Sidan är tillsnyggad och först inlägget är skrivet. Så håll ett öga på wellblogg.se i framtiden, det kan löna sig. Bloggen är ett komplement till webbutiken wellhouse.se.


Fantasy iFokus

Har suttit och pillat lite med bilder och artiklar på Fantasy iFokus och nu börjar det se riktigt bra ut. Ta en titt!

Ska ta och göra mig lite lunch nu och sedan ska jag sätta mig och göra klart den andra bloggen så jag vågar visa upp den för er andra. För nu har vi äntligen fått en ordentlig obeskuren logga och typsnitt att använda oss av. Och med oss menar jag mig eftersom det nog bara är jag som orkar pilla med allt det där =)

Omstrukturering

"Oh no. you do not shoot that green shit on me!"

Tittar på Independene day som går på kanal 6 nu. Behöver jag säga mer? =)

Har flyttat datorn nu ikväll också. Det blev ingen inflytt i sovrummet då jag inte kom på ett enda (okomplicerat) sätt att lyssna på musik och titta på film via datorn eftersom kablarna inte hade räckt ända ut i vardagsrummet. och hur kul hade det egentligen varit med två sladdar över halva vardagsrumsgolvet?
I vilket fall som helst så står datorn kvar i sitt hörn men jag har vridit hela skrivbordet 90grader. Gjorde en liten kul tabbe när jag skulle sätta igång datorn igen (som ni märker har ajg fått igång internet igen). Men jag bytte plats på skärmkablarna och trodde datorn var dum mot mig igen eftersom jag efter upprepade omstartningar inte fick någon bild. Kanske inte så konstigt med tanke på att TVn då blev satt som huvudskärm och där tittade jag ju på film. Bara till att byta plats på dem så vart det ordnat. Men ibland är man inte så smart som man tror...

Biomedicinska biblioteket

Har suttit några timmar nu på bibblan och pluggat. internet var dött hemma i morse så jag tog mig hit istället för att vänta tills efter lunch som jag ahde planerat.
 Hunnit med ett kapitel och dessutom efterlyst min kåravgift. Tydligen ska kåren ha fått uppgifter om oss distansstudenter och ska skicka ut information om det hela. Men ännu har inget trillat enr i min brevlåda så nu har jag mailat dem och frågat vad 17 det är som pågår. Skulle ju inte vara första gången som jag inte stod med på en lista. Men å andra sidan är kåren inte de snabbast och mest effektiva som finns.

Oh well, får återvända till min Essential of genetics i väntan på att jag ska få svar från en annan lärare. Fast det är väl kanske dags att ta sig hemmåt och äta lunch snart. Börjar bli hungrig.


Kvinnokväll med Avanza

Har för en liten stund sedan kommit hem från ett föredrag om "Kvinnligt sparande." Var Avanza som ordnade det hela och överlag tycker jag att det var bra för n uhar jag fått en smula mer insikt i det här med aktie- och fondsparande mm. Sen lär jag inte få till det utan hjälp men nu vet jag åtminstånde i vilken ände jag ska börja. En bra idé vore ju onekligen att komma in på mitt konto som jag inte gör nu av olika anledningar. Får se om jag kan lösa saken ikväll eller om jag får ringa dem imorgon. Hur som helst ska jag kolla upp några fler saker från ikväll plus annat som jag kom på att ajg skulle ah gjort tidigare idag. Sedan får det bli att krypa i säng och läsa lite mer ur Den kompletta guiden till högskoleprovet eller göra några pedigreeanalyser för genetiken. När jag tänker efter tror jag nog att det blir det sistnämnda bara för att det är så mycket roligare än att bara läsa.

Hmm, är lite sugen på att möblera om här hemma också. Får se om jag gör det nu eller imorgon och om det fungerar överhuvudtaget.

För övrigt regnar det, igen...

Pellets- och höshopping mm

Tack för kommentarerna på förra inlägget. Jo vi hade jättefint väder här idag med sol och blå himmel innan de där molnen med hagel och sedan snö dök upp. Nu är det kallt som tusan men ingen mer snö som tur är.

Var nere i Kungsbacka med mamma i eftermiddags och köpte pellets och hö till kaninerna. Fick tag på en ny billig dänkflaska också eftersom min fina är puts väck. I sista stund kom jag även på att jag jag borde köpa en ny pälsborste. Althalus fäller som bara den igen så det ligger stora hårtussar överallt i lägenheten. Hoppads att den här kardan ska hjälpa honom att snabbare bli av med den gamla pälsen för den andra borsten vi har är totalt värdelös.

Mamma drog även med mig in i blomsterhandeln som ligger mittemot Granngården och det var väl lite oturligt för mig. För nu har jag fått för mig att jag ska pröva på att sätta potatis i kruka på balkongen. Att köpa en stor låda sättpotatis tilltalar mig dock inte eftersom jag knappast skulle få plats med alla plantorna även om jag endast valde att odla potatisen. Utan jag kör på den billiga principen med potatis från mataffären och hoppas på att det ska gå vägen ändå. Så nu ligger det fem King Edward på en tallrik i köket för förgroning. Ska jag bara hitta en kruka eller något som jag sedan kan plantera dem i.

Efter att Hans undrat om jag inte hade planterat vitlök också (vi äter ju så mycket av den varan) så har jag igår satt tre klytor i ett gammalt avlångt tråg jag hittade. Fick blanda jord från de olika påsarna jag hade för att det skulle räcka till och dessutom spä ut med sanden som jag har till gerbilerna. Vitlök ska egentligen sättas på hösten/vintern men efter att ha titta omkring lite har jag hittat folk som satt vitlök även på våren. Det här är dessutom bara ett experiment, precis som potatisen. Så har jag lite erfarenhet av det hela till nästa säsong eller den dag jag får mer utrymme.


Hagel

Ska just till att sätta mig och gå igenom boken Den kompketta guiden till högskoleprovet. Hade först tänkt ge mig på genetiken men sen insåg jag att jag inte har boken hemma och dessutom har glömt min utskrift av ett dokument hemma hos mina föräldrar. Till råga på allt så haglar det ute...

NTI

Ska idag påbörja matematik E på distans via NTI. Har således fått all information jag behöver i ett brev förra veckan och samma inloggningsuppgifter som förra gången (för matte D). Men för bara en liten stund sedan damp det ner ännu ett brev i inkastet från NTI. Det var ännu en komplettering till anmällan (likadan som den jag gjorde för över två veckor sedan) men med skillnaden att det stod helt konstiga datum på dem. FÖr det känns ju inte lite knäppt att jag skulle börja i januari. Så jag ringde dem med en gång och efter att ha klickat mig vidare i telefonsystemet får jag veta att de inte kan ta emot mitt samtal just nu. Så nu har jag skickat iväg ett förvirrat mail till dem. Tackar och bockar så hemskt mycket för att internet finns. Hur många timmar skulle man inte annars få sitta i telefonkö under sitt liv.

Dagen efter

Dagen efter utgång men den som hoppats på att få läsa hur dåligt jag mår blir besviken.
Har bara slappat idag och läst en bok men även passat på att städa en smula här hemma. Blev gärna så tvungen eftersom Hans och Xerox är här nu och ska så vara till imorgon. Just nu väntar vi på att lasangen ska bli klar så vi kan äta innan Hans ska iväg och jobba några timmar igen. Är så nyttiga idag att vi har gjort lasangen med fullkornspastaplattor och morötter i. Var längesedan men det är så gott. Blir lite drygare också eftersom man inte behöver lika mycket köttfärs.


Utgång

Ja, i kväll/natt var väl första gången jag var ute på krogen på hemmaplan på...  många år. Minns att vi var på Valand senast men jag kommer banne mig inte ihåg hur längesedan det var.
Det var en trevlig kväll fast att de flesta var besvikna på utbuden på Ferdinand. Tydligen har de bytt koncept och börjat köra med rockkvällar istället för gammal vanlig hederlig utgång. Men jag hade trevligt och vill önska ett stort grattis till Anders som fyller 22 idag (därav utgången) och tack för champangen...
Ska nog ta och dricka något glas vatten till innan jag lägger mig och för resten av dagen har jag planerat att ligga i sängen och läsa och lyssna på musik. Lär vöä vakna fram mot elva eller så.
God nattt på er alla.

Lila

Har varit på Wellness mässan med mamma och Emma idag och skaffat migsjälv ett par lila linser. Hur snyggt som helst! Ögonen blir inte jättelila utan precis lagom. Har även införskaffat ett par vatteninlägg att ha i olika sorters skor som är hur sköna som helst. Känns inte alls i fötterna att jag har gått omkring i högklackat i flera timmar. Ska kanske köpa ett par till att ha i lite grövre skor som jag kan ha i sommar.

Anders fyller år imorgon så det ska festas en del ikväll. De har bjudit med mig men jag vet inte om jag ska gå eller ej. Vill gärna följa med men bara om jag har någon vettig människa att prata med eftersom jag inte känner särskillt många av resten som ska ut. Får se om jag aknske får med mig Hans och kanske Flarsson. Ska äta med de båda sedan men just nu sitter de och tittar genom hela Trigun serien och har så gjort hela dagen. Själv ska jag plocka lite bland de nya varora som har kommit in till Wellhouse och skriva produkttexter.

RSS 2.0