*blankt*

Kan inte sluta tänka på det där som kom fram i dagen igår. Det verkar rimligt på mer än ett sätt men det innebär också en del krångel och framför allt en rejäl törn på självförtroendet. Så hur ska man egentlgien göra?! Ska man ta smällen med den skam som kan uppstå eller ska man härda ut och hoppas på det bästa?

En hel helg

Den som undrar vad jag gjorde hela lördagen kan titta en stund på bilden och begrunda dess innebörd.

image25

Det är förstås min bloodelf priest som sitter på tronen i Blackrock Depths. Övriga figuranter är från vänster:
prinsessan av Ironforge
Aldiath, bloodelf hunter (Rickard)
Zanzabar, undead mage (Hans)
Dromdrum, tauren shaman (Fredrik)

Lägg speciellt märke till min fina krona av eld, helt klar instansens finaste dropp och redan flitigt använd. Fasar inför den dag då jag hittar en bättre men mycket fulare huvudbonad i Outlands. För det är precis där jag befinner mig nu. Har kommit till level 58 med 59 inom räckhåll och stadigt på väg till 70.
Med den informationen kan det inte vara svårt att lista ut att så gott som hela lördagen gick åt till WoW. Men det först efter att jag väl kom ur sängen efter tolvsnåret. Var helt slutkörd och min kropp har fortfarande ont sedan i fredags.

Igår söndag tog vi det lugnt och var en sväng på IKEA. Försöker hitta en bra 20års present till Emma och även om idéerna är många är det synnerligen svårt att bestämma sig för något. Finns bara en sak som verkligen hade varit den perfekta presenten men också den som är absolut svårast att ge.

Oväntat är kul

Andra passet var så mycket roligare. För nu är det varmt och skönt och jag hade sällskap större delen av passet. Väktaren som satt på skatteförvaltningen hade tråkigt så han höll mig sällskap. Har inte en aning om vad människan heter men det var trevligt att ha någon att prata med istället för att bara stå rätt upp och ner och försöka dela ut Metro på ett vänligt sätt (ändå fick jag en utskällning av en surgubbe, men det är väl inte mitt fel att han har råkat ut för punkt SE innan).

Hade planerat att vila en stund och sedan fräsha upp mig och ta en vända tillbaka i stan. Grundplanen var att fika med Emma men hon hade inte tid. Däremot fick jag en glad överraskning via ett sms: Jennie är i Göteborg så nu ska jag in och träffa henne istället

Brrr

Så har jag avverkat första passet idag som Metroutdelare. Ska ha ett pass till vid elva men just nu är jag hemma för att tina upp fingrarna och äta lite mat. Gick förvånansvärt bra att gå upp klockan fem i morse trots att jag somnade sent och sovit konstigt.
Ikväll ska jag nog lyxa till det med god middag och titta på film, eller så hamnar jag väl framför datorn hemma hos Hans. Båda alternativen är lika sannolika.

Förtvivlan

Kommit hem efter att ha sovit hos Hans i natt. Matade djuren och tänkte öppna upp balkongdörren för att släppa in frisk luft. Tro inte på *** att jag glömde ta in mina chiliplantor innan jag åkte igår kväll?! Fattas bara att det va frost i natt och att de inte går att rädda. De är alldeles hängiga och slappa i bladen men förhoppningsvis blir det bättre här inne i värmen nu. Typiskt mig att glömma något sådant.
I värsta fall får jag beställa nya fröer och vänta ännu längre innan jag får njuta av egna chilifrukter i höst.

Sol och Monroe

Fortfarande soligt och sommarvarmt i Göteborg och efter ett samtal med mamma mitt på dagen kände jag mig tvingad att vistas på balkongen. Så jag har ätit både middag, läst bok och solat där ute idag. Fick till och med sällskap av Anki i några sekunder medan hon kollade läget innan hon snabbt slank in i köket igen.
Just nu sitter jag och försöker få färdigt mitt giraffbroderi. Om jag hinner klart ikväll så lägger jag upp en bild. Annars borde den vara klar imorgon tycker jag. Emma har tjatat lite på mig också om att jag ska signera hennes födelsedags-/studentpresent (bilden) från förra året så hon kan rama in den. Få kanske göra henne till lags snart. Eller vad säger ni?

image24

Och julen varar...

... ända in till påska.

Pyttsan heller! Här har julen flyttat ut på riktigt först idag. För igår bar jag äntligen ner lådan med julsaker som har stått här uppe i lägenheten sedan trettondagen och för bara en liten stund sedan fick jag upp de vanliga gardinerna i vardagsrummet. Det har varit rätt skönt att inte har några gardiner uppe när det varit så mörkt ute men nu är det ju så gott som sommar här i Göteborg. Klockan är över åtta men solen skiner som bara den fortfarande. Så istället för att hålla på att dra upp och ner persiennerna hela tiden fick mina mörkblå panelgardiner hamna på plats igen.

Om jag kanske skulle ta och fotografera mitt fina hem en dag så ni får se hur jag bor.

Vemod

Nu har jag lagt upp en annons på Blocket för min tre små busfrön. Känns inte sådär jättebra men det måste bli så. Mordor, Meriadoc och Peregrin (eg. Pippin) söker alltså nytt hem.

image23

Sunken Tempel

Har suttit nu ikväll och först stretat upp min präst till lvl 50. Sedan tog vi en omgång i Sunken Tempel och nu är jag snart uppe i 51. Fick några rätt fina saker inne i den instansen också. Bland annat ett par benklädnader och ett halsband. Har fortfarande inte fått skärmdumpern att fungera så jag kan inte presenter några bilder på det hela. Men nu är jag så trött att ögonen riskerar att implodera så jag ska gå och lägga mig.

Sov gott.

sanell.se

Nu är den här, min alldeles egna hemsida!
Den ser inte mycket ut för världen men den är inte mer än någon timme gammal och jag har inte riktigt fått pli på webbverktyget. Sen kan jag väl tillägga att jag ännu inte har den blekaste om vad jag verkligen vill med denna sida. Innehållet får komma allt eftersom helt enkelt.

Se där ja. Nu ska man tydligen få mat hemma hos föräldrarna. Mamma ringde precis och tyckte att hon skulle komma och hämta mig. Då får det bli köttbullar och hemmagjort potatismos imorgon istället.

BINGO!

Jajjamensan. Vann 100kr på sista omgången. Så jag har gått 20kr plus idag - många bäckar små...

Gammeltant Frida

Sitter och spelar Bingolotto. Men efter två spelade omgångar har inte mycket hänt. På andra spelplanen hade jag nästan tre fulla rader men kunde jag få en enda av de tre siffrorna? Och på första spelplanen behövde jag bara en sju varpå sista numret blev en sexa. Man blir lite kinkig på sådant. Så jag håller tummarna för sista omgången.

Springsteen

Vi ska ju på Springsteen den fjärde juli och igår gjorde jag detta testet. Fick 15 rätt av 20. Två av felen borde jag inte ens ha haft men är man dum så är man. De övriga tre felaktiga svaren hade jag ingen aning om ändå.
Vad fick ni för resultat? (Jag vet att det är fyra fem stycken som kollar bloggen varje dag, kan ni inte skriva något roligt emellanåt?)

Massa grattis

Grattis till Jimmy som fyller 24 idag!

Grattis till Jimmy och mig för idag är det ett år sedan vi gjorde våra tatueringar!

Ja, här har det inte gjorts mycket idag. Fått upp min horde präst två levlar, från 46 till 48. Det är nog faktiskt dagens största bedrift. Om man bortser från att jag lyckades övertala pappa om att "sälja" sanell.se till mig. Pratade med honom om det för några dagar sedan och då var det blankt nej. Tog upp det för bara någon timme sedan igen och då gick det förvånansvärt smidigt. Ska flytta domänen till one.com och när jag plockade fram plånboken för att betala kalaset så tog pappa fram sitt betalkort istället så jag slapp till och med att betala för det hela. Egentligen beror det nog på att han har ägt domänerna (.se och .com) så länge utan att göra något med dem som jag fick en av dem. Så efter helgen är det förhoppningsvis bara att sätta igång och bygga något fint av det hela. Har mina idéer men jag vill se hur hemsideverktyget ser ut hos one.com först. För Frontpage är ju utdaterat och Dreamweaver har jag inte kommit in i ännu. Hemsida gjord i DW får bli sommarens projekt.

Att bara vara

Konsten med att bara vara:

Vakna tidigt utan att klockan ringer, men gå inte upp utan ligg kvar i sängen i några timmar till.
Spontanträffa en kompis och ät lunch tillsammans ute i det fria.
Promenera runt på stan och köp sedan en stor glass med extra allt.
Gå hem och gör det du tycker är roligast (för mig blev det film och broderi).
Få spontanbesök av lillasyster som köper med sig mat.
Sitt sedan och skriv om konsten att bara vara på din blogg.
Sen får du göra vad du vill igen....

Ännu mer

Så har hela förmiddagen återigen gått åt till arbete med Wellhouse. Se bara på alla de produkter från Sanctum som nu finns i vår webbutik. Och alla är eko- och veganmärkta!

image22


Splitternytt på Wellhouse

Nu har här jobbats på ordentligt. Har uppdaterat Wellblogg så ta gärna och läs om det godaste alternativet till Nutella som finns! Men det slutar inte där för nu ligger det ännu mer god choklad uppe på Wellhouse. Där finns både ekologiskt, sockerfritt och ljuvlig belgisk choklad.

"Sockerfritt," säger ni. "Är det verklgien gott?"
"Om det är!" svarar jag er då. "Chokladen innehåller givetvis sötningsmedel men oj vilken skillnad! Marabou, släng er i väggen."

Nya sorter från NewTree har även kommit upp. Jag har ännu inte hunnit testa alla men Tranquility och Eternity är redan storfavoriter för mig. Om ni ska pröva någon av NewTrees choklad så föreslår jag att ni testar dessa.

Jag jobbar just nu på att lägga upp sortimentet från Sanctum. Det är hud- och hårvårdsprodukter för kvinnor, män och baby som är eko- och veganmärkta. Det är alltså garanterat inga som helst animaliska medel i produkterna och de är inte djurtestade. Inte heller förekommer några kemikalier utan endast naturliga ämnen. Produkterna är faktiskt så naturliga att de är märkta som organisk mat!

Bilder

Här är bilderna från i lördags när Hans och jag hade så tråkigt att vi gick igenom hans ELFA-katalog på 2.000 sidor. Xerox ville ju inte vara sämre så hon var tvungen att vara med. Först låg hon bakom boken och försökte stänga ihop den genom att putta på pärmen med baktassarna. Till slut gav hon upp och valde att lägga sig snällt och fint istället.

Lägger in en bild på Peregrin också som jag hittade på kameran (vet inte om det är Mordor eller Meriadoc som är i bakgrunden). Tyvärr var bilderna på Mordor, Meriadoc, Althalus och Anki alldeles för suddiga så de får vara utan för den här gången. Får ta nya finare bilder på dem en annan dag.


image21

Frustrerad

Just nu verkar allt gå i motvind för mig. Men jag tänker inte ge mig fören jag har fått min vilja igenom den här gången. Förr eller senare komemr det bli som jag vill för annars kommer ju ingenting ändå att hända.

Håller på att föra över bilder från kameran till datorn. Så snart kommer bilderna från i lördags.

Tvååker

Har varit på kaninutställning i Tvååker utanför Varberg idag. Kul att se alla kaninerna och nu har jag så gott som fått Hans samtycke till att skaffa en kanin till. Men då skulle jag få hitta nytt hem till gerbilerna först. Har tänkt på det ett tag nu och med tanke på att spånet tycks besvära mig så mycket är det nog enda lösningen. Får se vad som händer.

Efter utställningen så kom Hans med den något förvånande idén om att ta vägen förbi Ullared och Ge-kås på vägen hem. Sagt och gjort tog vi oss dit och fick till och med köpt nya tröjor och ett par shorts till Hans samt lite annat smått och gott. Med attans vad folk det var. Det gick ju att ta sig fram inne i varuhuset men vi fick ingen riktig parkering utan ställde oss på ett grusat parti i anslutning till de bakersta parkeringarna.
Väl hemma igen gjorde vi inte så mycket. Tittade på Finding Nemo och sedan låg vi i sängen och tittade igenom hans ELFA-katalog. Xerox gjorde oss också sällskap i tittandet genom att krypa mellan vägg och katalog. har söta bilder på det hela men det får jag lägga upp imorgon när jag har kommit hem igen.

Nu har det blivit dags att krypa i säng. Vi tänkte rigga den bärbara datorn med Ice age att titta på innan vi släcker.

Ljuva (kanin) vår

Så härligt väder ute nu. Inte soligt och molnfritt men det är i alla fall ljust och lite varmare.
Har börjat vänja kaninerna vid utetemperaturen men än är det för kallt för dem att vara ute längre stunder. Althalus smet försås ut på balkongen för någon dag sedan och ville inte riktigt gå in även om det var kallt och blåsigt. För mig hade han gärna fått vara ute längre men varken han eller Anki är vana vid temperaturer under 20 grader så de får så lov att vara inne ett tag till.

Imorgon ska Hans och jag på kaninutställning i Tvååker utanför Varberg. Det blir vår andra utställning som vi besöker, första var LU i Borås i februari förra året. Den här utställningen kommer att bli mycket mindre emn det ska bli roligt i alla fall. Har redan spanat in ett företag som ska dit och sälja lite kaninsaker. Tänkte köpa ett par höhäckar av dem om fästena är utformade så som jag tror att de är. Har ju planer på att bygga en ny bur till kaninerna så det är lika bra att börja redan nu med inköp så man sprider ut kostnaderna.

Dagens händelser

Har idag varit på Tingstad och inhandlat lite hushållsförnödigheter. Inte helt oväntat kom jag därifrån med mer än vad jag hade planerat, men så brukar det bli. Sedan fick jag äntligen köpt planteringsjord så jag kan skola om mina fina chiliplantor och även få potatisen satt. Ska göra det imorgon om jag inte får något ryck medan jag tittar på film. Känner inte att det går att sova riktigt ännu så jag ska sätta mig och titta på Lilo och Stitch.

Tidigare i morse lyckades jag skrapa ihop de sista 100 gulden som behövdes för att köpa sista ridingskillen i WoW till Idlehands. Så nu susar jag över himlen på en blå "manet". Egentligen är det en nether ray men jag kallar den för manet, likheterna är i alla fall slående. Kan kanske få till en bild imorgon men sreen print har fungerat lite si och så vad gäller WoW den senaste tiden.

Bonnig

Börjar känna hur min "inre bonde och trädgårdsmästare" skriker i mig. Vill ha något att göra som väldigt gärna innefattar att skita ner händerna och hårt kroppsarbete. Men för det första har jag inte jord mm för att ens kunna skola om mina fina små plantor. Och sen var det den där lilla detaljen med att jag bor i en hyreslägenhet på sjundevåningen mitt i Göteborg. Är det någon mer än jag som ser det oförenliga mellan verklighet och dröm?

HA!

Va väl det jag sa. Jag hade rätt!
Nu kom tanten och ringde på och bad om ursäkt =D

(Tänk vilka små löjligt saker som kan liva upp vardagen)

Tvättstugetrubbel

Jo jag medger att jag inte kom upp ur sängen i tid för att påbörja mitt tvättpass klockan åtta. Däremot var jag där nere strax efter halv nio och således hade jag en halvtimme till godo innan någon annan kunde utnyttja mitt pass. Snopen blev jag när jag kommer ner och det ligger tvätt i både tumlare och maskin. Så ja, det va ju bara att vänta på att personen ifråga skulle komma ner så man kunde påpeka tidsstölden. Men tillslut tröttnade jag och tömde tumlaren som va klar, fyllde tumlaren med den tvätt som var klar i en av maskinerna och satte igång en egen maskin. Gick upp för att hämta sängkläderna och hoppades att personen skulle ha kommit ner igen. Men nej, när den andre maskinen va klar tog jag således ut även den och körde igång min andra maskin. Så skulle jag ner och tömma min första maskin. Tro inte på fan att det sitter en lapp på dörren om att hon (för det va en hon) faktiskt hade tvättid idag 9/4 mellan åtta och elva. Hon hade förvisso redan flyttat sitt tvättlås och med det antar jag hon menar att jag skulle ha satt i mitt lås efter att hon hade flyttat sitt. En väldigt intressant tanke om man vet att jag satte i mitt lås för några dagar sedan på just denna tid. Det fick hon även veta via den lapp jag satte under hennes. Jag var till och med trevlig i mitt svar och sade att hon tyvärr nog har tagit miste på dag. Hon må tjata vad hon vill efteråt, men det står tydligt att man ska flytta sitt lås EFTER att man har tvättat klart. Så hon kan inte bevisa någonting. Och vad har jag för anledning att försöka tvätta på en annan människas tid? Och tvättiden börjar inte fören klockan åtta. Med tanke på hennes redan färdiga tvätt så utgår jag ifrån att hon börjat tidigare än åtta och då är det väl synnerligen dumt att flytta låset innan tiden ens har börjat.

Och just det ja, jag har fått jobb... 

Grattis!

Min pojke har haft en riktigt bra dag idag:
De har lyckats lösa ett hindrande problem i projektarbetet
Han har lyckats få ett godkännande att använda delar av projektrapporten i en annan kurs (=kursen så gott som godkänd)
Han fick sommarjobbet på Jeppesen

Är omåttligt stolt över dig hjärtat! Så härligt att höra dig vara så här glad och skönt att få ha dig hemma i sommar.


Frånvaro

I söndags valde jag att ta det lugnt och låg således mest i sängen och slappade med en bok. Hans var förstås inte lika förtjust i den idén utan tyckte att jag skulle ta mig hem till honom istället. Så jag har varit hemma hos honom fram till sent igårkväll. Men det blev rätt slött ändå. När Hans var på skolan satt ajg själv och räknade lite matte innan ajg tröttnade på det och satte mig och WoWade ett tag samtidigt som jag började peta in lite nya produkter i webbutiken. Men det är inte lätt när man inte har en produktbeskrivning eller själva produkten framför sig. Hoppas att jag ska få in allt innan nästa vecka.

Idag ska jag på en arbetsintervju för Studentconsulting. Får se hur det går men det är ju inget varaktigt arbete utan mer eventgrejer. Hoppas att de ska höra av sig från SEBs kuntjänst snart också så jag vet om jag är intressant nog för att få gå deras utbildning. Vill verkligen ha något att göra nu.

Högskoleprovet avslutat

Nyligen hemkommen efter att ha skrivit provet. Är helt slut men mer pga nattens sömnbrist än ansträngning. Jag hade inte förväntat mig att springa ihop med två "kändisar" under hela dagen. Visade sig att både Axel (från fäktningen) och Kristoffer (från RTG) ville försöka förbättre sina tidigare resultat. Roligt med tanke på att de hade bra poäng redan från början. Så jag får hoppas att jag gjorde bra ifrån mig idag så att ajg slipper skämmas nästa gång jag visar mig på träningen =P Kristoffer lär jag nog inte stöta på igen, men man vet aldrig.

Ska nog lägga mig och sova lite. Dröjer en stund innan de rätta svaren läggs ut så man kan kontrollera sig själv.

Nu gäller det

Har blivt dags att snart ge sig hemmifrån. Om en timme börjar högskoleprovet och jag är inte så laddad som jag hoppats. För inte kunde jag sova i natt:
Låg vaken en stund och väntade på att klockan snart skulle ringa. Så tänkte jag att det va konstigt tt den inte gjorde det för klockan måste ju vara mycket. Pyttsan heller! Klockan va inte ens två vilket innebar att jag inte ens hade sovit i en timme innan min hjärna tyckte att det va dags att gå upp. Och resten av natten fortsatte i samma stil. Dåsade bort en timme för att sedan vakna som om inget hade hänt. För jag tror inte att jag någonsin sov på riktigt utan bara "upphörde att registrera omgivningen." Det kändes som så för jag kan inte minnas att jag kunde tänka en enda sammanhängande tanke ens de två gånger jag var uppe för att dricka lite vatten. Det hela påminnde lite om att vara febersjuk.
Så ja, jag är trött nu och har kanppt kunnat äta något. Har med mig frukt och lite choklad som jag kan stoppa i mig innan lunch i alla fall. Önska mig lycka till!

Lite till

Börjar bli lite nojig nu tror jag. Har förberett allt inför imorgon och mamma kommer köra ner thai-mat till mig när det är lunchpaus. Men det känns ändå som om jag har glömt något. Måste vara att jag sätter för stora förhoppningar till det hela. Å andra sidan är ajg alltid nervös inför allt men när det väl gäller brukar lugnet vara totalt. Så det löser sig väl som alltid, kan man ju hoppas.

Nervös

Har idag ätit lunch med mamma och Hans. Trevlit värre och därefter gick Hans och jag en sväng på stan för att fördriva tiden innan han skulle på en anställningsintervju. Hoppas att det gick vägen älskling!

Sitter nu här hemma framför datorn och är nervös inför imorgon. Var 3,5 år sedan jag gjorde högskoleprovet för första gången och ajg vet inte vad jag tar mig till om det skulle gå sämre imorgon än vad det gjorde då. 1,0 är inget dåligt resultat men jag önskar mig 1,5 och nöjer mig med det. Tror inte att jag är en sådan som får 2,0 och framför allt inte denna gången. Om jag gör testet en gång till sedan så ska jag verkligen satsa järnet på det. Bara för sakens skull.
Ett bra resultat på provet nu är bara för att höja mina chanser att komma in på Chalmers till hösten. Om man jämför med förra årets intagningspoäng så borde jag klara mig på mitt gymnasiebetyg. Så jag får hoppas på ett bra resultat imorgon och en tillräckligt låg/högtintagningsnivå.

Vuxenpoäng på Operan

Ikväll har jag samlat vuxenpoäng så det bara skriker om det. Har varit på Göteborgsoperan för första gången och sedan minglat runt balanserande ett glas vin i ena handen och plockmat i den andre. En konst som inte är helt enkel när man dessutom ska hålla reda på väska, sjal och programhäfte.
Anledningen till dettta spontanbesök var att de ikväll hade sponsorkväll och SEB hade biljetter över så mamma undrade om jag och Emma ville följa med. Tydligen har banken 10 biljetter till olika föreställningar men som nästan aldrig används. Så längre fram kanske det blir något besök till. Det hade varit roligt i alla fall. Gott med västerbottenpaj och chokladmouse i miniformat.

För övrig har här varit sommarvärme. Idag sommar - förra veckan snökaos. Härliga Göteborg...

Portlås och matematik

Har gjort första delprovet i matte E nu och det va inte enkelt. Två frågor visste jag i princip hur ajg skulle lösa men jag fick inte ihop siffrorna. En tredje fråga såg jag inte ens vad det stod på. Men jag fick 11 av 20 poäng så för att inte ha svart på tre frågor var det väl rätt ok tycker jag. Får bara se till att fått klarat upp de delarna jag var osäker på fram till slutprovet.

Vad är det med folk och portlås? Händer lite då och då att det ringer uppe hos mig och att någon vill in när jag inte väntar besök. Och de ringer bara på en gång också så då kan det inte ens vara mig de vill träffa. Och om de ringer på hos mig men inte har för avsikt att träffa mig, vad tusan har de då här att göra? För om de hade legitima själ att vara inne i byggnaden hade de antingen haft nyckel, portkod eller någon de känner i huset som de kunnat ringa på hos. Ohederligt folk, håll er borta!

It's alive!

Äntligen har de slutat pilla med blogg.se så man kan skriva igen.

Har varit på öppet hus på Chalmers och GU idag och har konstaterat att jag inte vill ha något att göra med biomedicinska analytikerutbildningen. Jag kör hårt på bioteknik som tänkt och puttar kanske in något annat intressant längre ner på listan. Men enligt de intagningspoängen som va i höstas och 2006 lär jag inte få några större problem att komma in på bioteknik på Chalmers. Men man vet ju aldrig.

RSS 2.0