Så det kan gå

Hade tänkt sova en timme för att sedan orka vara uppe länge så jag skulle kunna sova länge efter att Hans kommit hit efter jobbet klockan åtta (om tre timmar). Men nej då. Jag vaknade prick 03:00 och var klarvaken. Så istället för att försöak fortsätta sova gick jag upp och började städa av alla saker man kan göra. Nu är jag nyduschad och fräsh och ska nog sätta mig på balkongen med kaninerna och vänta på att Hans kommer. Det är underbart skönt väder ute så jag tror jag ska göra mig en kopp te och läsa medan jag väntar.

Dött

Här händer inte mycket.

Har jobbat de senaste dagarna. Skönt att vara ute när det är så fint väder men det är inte trevligt att behöva gå up pså tidigt. Har börjat fixa iordning moppen så jag kan använda den i sommar. Enda kruxet är att det inte finns någon plats jag kan ställa den på.
För övrigt är idag en dag som alla andra, händelselös men ändå ovanligt värdelös.

20års tårta

Så här blev tårtan jag gjorde till Emmas 20års kalas i lördags:


marsipantårta med chokladganache och limefyllning.


Fylld med chokladganache och limemousse, spacklad med smörkräm och täckt med vinröd marsipan. Fjärilarna och den vita rosen är gjorda i flowerpaste och målade med ätbar pulverfärg i guld. Den stora rosen är i samma marsipan som locket. Inte helt lyckad tårta men den smakade gott i alla fall.

Flyttad

Nu har de börjat flytta alla bloggarna på blogg.se men det påverkar inte er läsare utan endast mig som måste komma ihåg den nya adressen för att kunna logga in och skriva.

Min hemsida är uppdaterad med lite nya roliga länkar. Titta igenom dem så kanske ni får en liten överraskning.

Full rulle med 20års kalas

Igår va det full rulle hela dagen. Upp klockan sju för att köra pappa till golfbanan, sedan hem igen för att hämta saker jag glömt. Åka och handla med Emma, vilket tog fyra timmar så helt plötsligt va klockan 13:00. Städa, göra tårta, duka, åka och hämta pappa igen, göra sig iordning och så va klockan halv sju och folk hade redan börjat droppa in. Över lag var det väl en rätt lyckad tillställning med god och alldeles för mycket mat som vanligt. Min tårta uppskattades så nu får jag nog göra alla tårtor hedanefter.
hans gick hem tidigt och jag följde efter vid halv ett. Nu sitter han på skolan sedan flera timmar tillbaka och pluggar och jag roar mig med WoW (prelle har tagit sig upp till lvl 64 och lite till). Funderar på att snart bege mig hem till föräldrarna igen för att äta lite rester från igår.

En dag kvar

Imorgon blir det kalas så igår va vi och storhandlade Emma och jag. För att vara två personer där endast den ena hade tillgång till inköpslistan lyckades vi rätt bra i att stoppa två kundvagnar fulla på under en timme. Så det gick förvånansvärt smidigt till igår även när vi kom hem och skulle stoppa in allt i kylskåp och frys.
Började även göra chokladganachen som ska vara en av fyllningarna i tårtan jag ska göra och mums va god den va. Idag ska jag vispa upp den och samtidigt göra limemoussen som ska vara i andra lagret. Täkte alltså fylla tårtan idag och låta det stå och dra tills imorgon så att det blir riktigt safttgit och gott. Får ta med kameran idag ocht a kort på det hela och lägga upp här.

Sent

Börjar bli dags att sova. Imorgon ska det storhandlas inför lördagens fest samt börjas städas hemma hos föräldrarna. Ska börja göra fyllningarna till Emmas tårta också så det ska bli spännande å se hur det blir.

Har idag varit och "tittat" på cell- och molekylärbiologitentan. Den va inge kul alls och jag hade inte klarat den ens om jag hade pluggat för det eftersom jag hade fokuserat på helt andra saker än det som togs upp. Men nu vet jag hur den ser ut så jag kan ta ett ordentligt tag nästa gång.

Glädjerus

Ni läser just nu ett inlägg från en väldigt glad liten flicka som för en liten stund sedan kvalificerade sig till en plats på Chalmers. Jag fick godkänt i matte E! Läraren ville gå igenom mitt teoriprov och för varje uppgift hon hade något att anmärka på så sjönk modet rejält. Ord kan inte beskriva hur förbenat glad jag blev när hon sa att hon tyckte att jag mest hade gjort slarvfel och därför godkände mig. Så nu blir det till att planera middag att bjuda Flarson (och Carro) på som tack för hjälpen under både matte D och E.


*gör små glädjehopp*


Iiiih

Hela jag darrar nu. Ringde till läraren och undrade om vi kunde ta samtalet lite tidigare (ungefär nu) men hon var upptagen med andra elever fram tills halv fyra. Så nu måste jag plåga mig igenom två timmar till =(

Nervös

Sitter och är så nervös man bara kan bli inför eftermiddagens betygssamtal. Tänk om jag glömmer bort mig eller om hon tycker att det jag kan inte räcker. Usch och fy. Jag hoppas verkligen att hon godkänner mig utan en massa krångel som förra gången med prov på lokal etc. Vill så gärna bara kunna skicka in mitt betyg till högskoleverket så jag slipper tänka mer på det fram tills juli när intagningsbeskedet kommer. Åh, snälla låt mig klara av det här...

Fler med matteproblem

Det är visst många som har problem med de omfattande uppgifterna i matematik D. Nu fick jag frågan om jag löste uppgift 19 och där är mitt svar nej. Men jag vet ett bra ställe där man kan få hjälp. I stort sett alla uppgifter från ma D finns där så det är bara att söka efter dem. Jag vill dock råda alla som använder sig av sidan att inte bara kopiera rätt av utan verkligen gå igenom steg för steg och se de saker som inte tas upp (ibland hoppar de över självklara uträkningar). Sätt dig in i problemet och nöj dig inte bara med att få svaret utan lära dig att förstås varför lösningen är som den är.

Jag fick rätt bra resultat på mina två sista delprov. Det ena hade jag tydligen lite avrundningsfel på och inte fullständiga uträkningar (enligt läraren då). Det andra hade jag nog så gott som alla rätt på de uppgifter jag svarade på, jag lämnade några obesvarade. Så jag ska väl sätta mig och titta igenom allt en gång till eller två innan ajg tar tag i biologitentan. Fick ju en massa tid över nu när jag slutade tidigare idag pga färg som inte torkat tillräckligt för ommålning.

Emma

Grattis till lillasyster som fyller hela 20 år idag!

Ska äta middag hemma hos mamma och pappa sedan men först göra sista matteprovet. Inte så jättepigg just nu dock så jag ska stänga av hjärnan från biologilabbarna med lite allmänt surfande. Sedan får det bli matte.

Labbar och matte upp över öronen

Börjar med att gratta kusinen Andréas som fyller 23 idag, grattis!

Har idag haft den första av helgens två labbdagar. Var schemalagt mellan 11:00 och 19:00 vilket jag inte förstår varför eftersom vi var klara med alla tre delmomenten långt i förväg. 16:15 var jag redan på väg hem efter att sista labbdelen tog oss runt 5 minuter att genomföra (eg. schemalagt mellan 17:00 och 19:00!). Helt galen planering i vilket fall som. Löjligt enkla labbar också, för det första var de på gymnasienivå och för det andra hade de flesta av oss redan gjort dem eller liknande labbar.
Hoppas att morgondagen blir bättre med färgning av bakterier och lekande med cellskelett. Känns dock löjligt att behöva spendera tid på att bli godkänd i fyrstrykningen, har bara gjort det x antal gånger innan. Men men, enkelt sätt att bli godkänd på även om jag hellere hade haft den tiden till matten och biologitentan.

Har ju haft två delprov i matten kvar som måste göras innan jag kan få ett betyg. Har nu ikväll suttit med det ena av dem och är förvånad över att jag i sista stund lyckades klara uppgifter som jag var nära att fälla tårar över i ren frustration. Får hoppas att jag får ett godkänt resultat på det provet och att jag hinner göra det sista imorgon innan vi  ska iväg och äta på restaurang eftersom Emma fyller 20.

Svar på kommentar

Fick en förfrågan angående mitt inlägg Matematiska problem. Den anonyme frågeställaren undrade om jag löst uppgift 1 som nämns och mitt svar är ja. Om du vill ha hjälp med lösningen kan du maila mig på [email protected].

Bortfallen dag

Var igår övertygad om att det var tisdag. Idag va jag helt övertygad om att det va onsdag. Väldigt väldigt stressad inser jag att det är torsdag och inte onsdag. Där föll hela min studieplanering för att hinna med förberedande labbar och öva mer matte. Får jobba på som bara den ikväll nu och det är tur att vi ska sluta tidigare imorgon.
Har ju hjälpt Andréas att måla staket ute på Lindholmen och ska dit imogron igen. Är en del att göra så det blir kanske någon dag nästa vecka också.

Tenta

Ska ut och sätta mig i soldiset och plugga inför en tenta som jag har nästa vecka. Egentligen skulle jag inte göra den nu men de ändrade tiden så det blir lite panikplugg. Det skadar ju aldrig att försöka, eftersom tentan är i två delar kan jag satsa på ena och ha den andra halvan som rest till ett annat tillfälle.
Har labbar hela helgen också så det kan bli lite intressant att hinna med rapporter för det, plugga till tentan och förbereda mig inför nästa veckas betygsamtal i matten. Och så fyller Emma och Andréas år mitt i allt. Kan bli en väldigt intressant helg.

Svar

Fick just ett mail från företaget jag mailade igår. Det sa snällt och vackert att de redan förlitade sig på ett annat företag för distrubtion av produkterna i Europa, men de brydde sig inte om att upplysa mig om vad företaget hette. På ett sätt förstår jag tanken med det men jag skrev ju uttryckligen att vi ville ha produkterna i vårt sortiment så då hade det väl inte varit helt fel att berätta vart jag skulle vända mig?

Ska nog ta och handla lite mat, börjar bli tomt i kylskåpet och magen knorrar lite.

Aloe vera

Nu ger jag upp matematiken. Brevet med mitt prov ligger numera i brevlådan och nu går det som det går. Får försöka övertyga läraren när vi har betygssamtalet om att jag faktiskt förtjänar ett godkänt.

Har nyss skickat ett mail till Aruba. Höll på att smörja in mig med sollotion när det slog mig att det här märket inte finns i Sverige. Satte mig och kollade upp deras hemsida och visst har de bara försäljning i Nordamerika. Så mailet gick ut på att jag, via Wellhouse, skulle vilja saluföra deras produkter i Skandinavien. Får väl se vad jag får för svar tillbaka men det skadar aldrig att fråga.
Har ännu inte fått svarr från det tyska företag jag mailade för över en vecka sedan. Företaget i Nederländerna har undvikt mitt mail i några månader nu men jag har under den tiden lyckats hitta den svenska generalagenten utan deras hjälp. Hade varit roligt att få mer annorlunda märken till butiken.

Mattebränna

Nu har jag gjort mitt slutprov i matematiken. Ska bara lägga det på lådan imorgon så får jag väl veta hur illa ställt det är fram mot slutet av veckan. Satt i alla fall ut i det fina vädret idag hemma hos Hans och gjorde uppgifterna. Har två som jag inte vet hur jag ska lösa men jag hoppas att de andra uppgifterna är såpass riktiga att jag klarar godkänt.
Blev lite väl mycket sol idag när vi satt där ute. Min vänstersida är alldeles röd och Hans fick en något skev bränna han med. Fick tagit igen lite på högra sidan när vi satt och åt men klockan var så mycket då att solen inte stod riktigt rätt för det. Men det rättar alltid till sig.

Balkongfint

Har varit med pappa och köpt blomlådor, krukor och fuskgräs till balkongen. Är rätt roligt att sitta i köket och höra hur pappa svär och har sig där han står på alla fyra och försöker skära till mattan. ´Det kommer bli så fint så. Får ta en bild när det är klart sedan. Fast jag måste göra mer amtte först.

Nordstan

Ska strax in till Nordstan för sista dagen på caféet. Hoppas att det blir lite roligare idag än så dött och trist det har varit innan i veckan.

Hoppsan

De senaste dagaran har bara rusat iväg. Har knappt hunnit tänka tanken på att hålla bloggen uppdaterad.

Denna vecka jobbar jag några timmar varje dag på Emmas jobb eftersom överhuvudet är på semester. Att stå i caféet är så långt ifrån stimulerande som det går eftersom det inte är nägra gäster där. Vi misstänker starkt att alla väljer de som har uteservering istället nu när det är så fint väder. Räknade ut att jag under mina fyra timmar idag sålde fika för en sjättedel av min timlön ^^
Nästa vecka ska jag kanske hjälpa morbror med ett av deras uppdrag. Vet inte hur många timmar eller vilka dagar ännu men det ska bli kul att få vara ute och framför allt ha något att göra. Är grymt trött på att bara sitta hemma och försöka plugga. Är min sista vecka med matten nu och jag hoppas att jag får ett lätt slutprov på fredag så jag kan få mitt godkänt (behöver inte mer) så jag har behörighet till Chalmers. Skulle jag inte bli godkänd... Vill inte en stänka tanken.

*#¤##@£¤**

Skrev ett skapligt långt inlägg nyss. Tro inte på tusan att jag blir utloggad och allt försvinner. Orkar inte skriva om allt så jag tar det i korta drag:

Sov i Mölndal i natt. Emma trodde att hon skulle väcka mig framåt lunchtid genom att hoppa upp och ner i sängen (jag va redan vaken).
Ska på middag hos Rikki och några timmar - har ännu inte lyckats lista ut vilken vin vi ska ha med oss.

Lev väl små busfrön

Nu har Mordor, Meriadoc och Peregrin åkt till sitt nya hem. Verkar vara en riktigt seriös familj och jag tror att pojkarna kommer få det bra. De lovade att skicka bilder i alla fall. Så nu har Althalus och Anki ensamrätt på mig igen.

Valborg

Igår var det traditionsenligt med Cortége, den 99:e i raden. Men dagen började lite mer kaatiskt än planerat. Fick ringa veterinären och höra hur vi skulle göra med Xerox. Hon har fortfarande inte blivit bättre men eftersom hon verkar kry i övrigt tyckte de att vi skulle prova ett speciellt dietfoder och se om det hjälpte. Så nu får hon det dyraste foder jag någonsin köpt till ett djur och är hon inte bättre efter en vecka får vi ta in henne på en undersökning. Min uppgift under dagen var att städa iordning Hans lägenhet och tiden var planerad så att jag skulle hinna göra mig själv iordning utan stress. Men så fick jag åka och köpa fodret och sedan dessutom uppsöka två livsmedelsaffärer för att få tag i allt som fattades. Inte helt förvånande stod jag således fortfarande och gjorde mig iordning när de första människorna trillade in genom dörren klockan fem på kvällen.

När (så gott som) alla var på plats letade vi upp en slänt att sitta och titta på Cotrégen ifrån och när paraden var slut återgick vi till lägenheten för att grilla och förfesta. Dessvärre var det ett gäng som redan ockuperat grillen och detta gäng dubblerades under en halvtimme så utsikten att få grillen i rimlig tid var mörk. Så vi fick köra på spis och ugn istället. Trångt var det också eftersom det dök upp fler människor än som var bjudna men ja, det fungerade. Xerox var eld och lågor över all uppmärksamhet och de andra hade inte så mycket emot tjuvnypen som hon delade ut utan förvarning lite då och då.

Valborgskalaset på Chalmers senare på kvällen är en historia för sig själv. Jag nöjer mig med att säga att det var god dricka, MelodyClub spelade och vi kom inte hem allt för sent. En riktigt trevlig tillställning.

RSS 2.0