Får inte föra honom ur landet

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article1296488.ab

Ta en sväng förbi Aftonbladets artikel som är länkad ovan. En man i Indonesien som har en ovanlig åkomma men vårtor över hela kroppen. Att han ens kan leva med de händerna den stackaren, kan inte vara mycket finmotorik kvar i dem. Jag saxar en bit av artikeln:

"- Vi kommer inte att ge amerikanska läkare tillåtelse att föra ut honom ur landet, säger Lily Sriwahyuni Sulistyowati, talesman för hälsoministeriet, till Warta Kota Daily.

- Människor som Dede som lever i små byar vill inte tas därifrån, speciellt inte för att ta blodprov. Byfolket vägrar vanligtvis ge blod till utländsk forskning, säger hon."

DE kommer inte ge tillstånd att den drabbade får föras ur landet för behandlig enftersom folk VANLIGTVIS vägrar att ens ge blodprov. Människor som den drabbade vill inte tas därifrån. Jaha? Men har någon frågat Dede (som han heter) vad han vill? Nu vet jag att man inte ska tro blint på vad som skrivs i tidningar och dylikt. Det kan ju vara så att Dede själv inte vill ha hjälp, för om han hade velat det och förvägrats av högre makt så hade de inte varit sena med att skriva något i stil med: "Svårt sjuk man vägras behanling av regeringen." Ja, man får helt enkelt läsa det som serveras en, tycka synd om personerna det gäller och sedan glömma det eftersom 50% av det som skrivs mycket väl kan vara sälj prat. Så synd att man inte kan lita på vad som berättas för en.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0